Celebració de la Festa de la Beata Anna Maria Janer

El dia 11 de gener de 2018, vàrem viure una jornada d’acció de gràcies, molt bonica i joiosa celebrant la festa litúrgica de la nostra Fundadora, Beata Anna Maria Janer.

Unides, per la pregària, a totes les Germanes de la Congregació, a la Residència de la Sagrada Família de La Seu d'Urgell, iniciàrem la Jornada amb les Laudes ben solemnes, gaudint i assaborint la riquesa que l’Església ens ha concedit contemplant la figura de la Beata Anna Maria Janer a partir de la lectura de l'Ofici del dia recordant com ella exhortava a la vertadera humilitat: "sigueu humils de cor, no només de paraules; ja sabeu que Jesucrist va venir al món per corregir i detestar la supèrbia, ensenyant la humilitat amb els seus actes. No són humils les persones que a cada pas es diuen miserables, pecadores. Sigueu amants de la santa pobresa". 

Al vespre, en la capella de la Mare Janer a La Seu d'Urgell, a l’ombra de les seves despulles, ens vàrem reunir un bon nombre de seguidores d’Anna Maria, laics i religioses, per celebrar l’Eucaristia que va ser presidida per Mn. Manel Pal, Capellà de la comunitat i concelebrada amb Mn. Ignasi Navarri, Vicari General i Rector de la Parròquia de Sant Ot de La Seu d’Urgell.

Unes paraules d’Introducció ens van ajudar a situar-nos en la celebració:

“En aquesta celebració, i davant la tomba de la nostra Fundadora, donem gràcies a Déu perquè des de l’any 2011, la vida d’Anna Maria és un model vàlid de santedat confirmat per l’Església. La seva presència ens convida a apropar-nos a ella i pregar amb confiança que intercedeixi davant Déu per nosaltres”.

Mn. Manel en la seva homilia va remarcar la figura d’Anna Maria; dona valenta, humil, arriscada,  de virtut  ben arrelada en tot el seu viure. Són les obres que ens parlen, però unes obres confirmades  per la fe i estimació als més pobres i desemparats i que ens inviten a seguir-la també avui.

La Beata Anna Maria Janer i Anglarill, verge, va néixer a Cervera el 18 de desembre de 1800. El 29 de juny de 1859 va fundar a La Seu d'Urgell l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell, dedicat a l'educació cristiana de nens i joves i a l'assistència de malalts i ancians. El nucli de la seva experiència carismàtica va ser el misteri de l'amor de Déu manifestat en la humanitat i la manera misericordiosa de procedir de Jesucrist a favor dels homes. Va morir a Talar (Pallars Jussà) l'11 de gener de 1885. Fou beatificada el 8 d'octubre de 2011 a La Seu d'Urgell. 

Unes quantes fotos poden ser testimoni que parla del que va ser aquesta trobada en la fe i en la fraternitat.P1110002P1110003IMG 9586img 7163