La celebració de Sant Antoni comença a Encamp

La devoció popular a Sant Antoni Abat és molt important al Principat d'Andorra, i per aquesta raó, la primera població del Pirineu que inicia les celebracions populars entorn d'aquest sant va ser la parròquia d'Encamp, que diumenge 14 de gener va convocar als fidels i ciutadans a participar en la festa, de gran contingut solidari. Justament, en aquesta població se celebra cada any una tradició de suport als més necessitats en el marc de la festa de Sant Antoni. És la subhasta dels "Encants". Els encarregats de la subhasta recullen de les famílies donants els embotits i viandes, coques i vi que després se subhastaran en públic entre els assistents a la festa. Els diners que es recullen son una donació a Càritas parroquial d'Encamp.

El Rector d'Encamp, Mn. Antoni Elvira, va beneir les escudelles, símbol de la solidaritat al migdia i després es va dur a terme la subhasta, en la que va ser present el Cònsol Major, Hble. Sr,. Jordi Torres i bona part del consistori, que van acompanyar Mn. Elvira durant la recaptació solidaria entre els veïns. Enguany es van recollir 1.760 euros, que van ser lliurats a Mn. Elvira per a l'acció social i solidària de Càritas.
Mn. Elvira va agrair la participació del Sr. Patrick Aràjol, que desde l'any 1989 està vinculat a aquesta acció solidària, i la col·laboració de tots els presents, en una festa que aglutina els veins del poble i de l'entorn.