«Acompanyar en la soledat», tema de la 28a Jornada Mundial del Malalt

«Acompanyar en la soledat» és el lema de la 28a Jornada Mundial del Malalt que s’escau aquest dimarts dia 11 de febrer, festivitat de la Mare de Déu de Lourdes. Les paraules pronunciades per Jesús «Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar» (Mt 11, 28) inspiren el missatge del Sant Pare Francesc d’aquest any. «Aquestes paraules expressen la solidaritat del Fill de l’home, Jesucrist, davant d’una humanitat afligida i sofrent», diu el papa Francesc, el qual afegeix que «L’Església desitja ser cada vegada més —i el millor que pugui— la “posada” del Bon Samarità que és Crist (cf. Lc 10,34), és a dir, la casa en la que pugueu trobar la seva gràcia, que s’expressa en la familiaritat, en l’acolliment i en el consol»

El papa Francesc té un record especial per a totes les persones «que estan portant el pes de la malaltia, així com les seves famílies i els agents sanitaris». També té presents tots aquelles persones que viuen en la pobresa i no tenen la possibilitat d’accedir als tractaments. «Em dirigeixo, per tant, a les institucions sanitàries i als Governs de tots els països del món, a fi que no desatenguin la justícia social, considerant només l’aspecte econòmic. Desitjo que, unint els principis de solidaritat i subsidiarietat, es cooperi perquè tothom tingui accés a les cures adequades per a la salvaguarda i la recuperació de la salut».

El dia 11 de febrer, Festa de la Mare de Déu de Lourdes, a la Catedral de Sta. Maria, a les 11:00h, el Vicari General i Rector de la Parròquia, administrarà el sagrament de la Unció dels malalts a tots els qui ho desitgin, en una celebració que serà animada per la Delegació diocesana de Pastoral de la salut.

També el dia 13 de febrer, a la Residència de la Llar de St. Josep de La Seu d'Urgell, a les 16:00h, tindrà lloc l'adminsitració del sagrament de la Unció dels malalts a tots els residents i els qui ho desitgin.

Finalment, el dia 14 de febrer, a la Residència del Sant Hospital de La Seu d'Urgell, a les 10:30h, els malalts que allà hi resideixen podran atansar-se a rebre el sagrament de la unció dels malalts. 

A més d’aquest Jornada Mundial, aquesta campanya té un altre moment al llarg de l’any, la Pasqua del malalt, que se celebrarà el proper dia 25 d’abril.