Mn. Navarri i Mn. Elvira, Missioners d'Urgell de la Misericòrdia

El 10 de febrer, Dimecres de Cendra, el Vicari General d’Urgell, Mn. Ignasi Navarri, i el Vicari episcopal per a l’Acció Pastoral, Mn. Antoni Elvira, van rebre oficialment del Sant Pare durant l’Eucaristia d’inici de la Quaresma, l’encàrrec solemne de ser Missioners de la Misericòrdia.
Mn. Navarri i Mn. Elvira van ser escollits, a proposta de l’Arquebisbe Joan-Enric, pel Papa Francesc per ser “signe viu de com el Pare acull tots els qui estan a la recerca del seu perdó”, junt amb altres 21 preveres de la resta de Diòcesis de Catalunya. La vigília del Dimecres de Cendra, el Papa rebrà al Vaticà tots els Missioners nomenats per parlar amb ells del servei que se’ls demana, pel qual “seran els artífexs davant de tots d’una trobada carregada d’humanitat, font d’alliberament, rica de responsabilitat, per a superar els obstacles i reprendre la vida nova del Baptisme”, tal com avançava el Sant Pare a la Butlla Misericordiae Vultus en convocar la celebració de l’Any Jubilar de la Misericòrdia.
Entre altres atribucions especials, els Missioners de la Misericòrdia podran sobretot organitzar “missions per al poble” anunciant l’alegria del perdó, celebraran el sagrament de la Reconciliació podent absoldre de tots els pecats reservats a la Santa Seu, i podran ser predicadors convincents de la misericòrdia del Senyor.
“El nomenament del Sant Pare és una responsabilitat molt gran que demana posar-hi els cinc sentits per tal de fer-ho bé, i alhora em provoca un profund sentiment d’agraïment per haver estat escollit per ser un instrument de la gràcia de Déu”, explica Mn. Elvira; i també Mn. Navarri comparteix aquest sentiment d’agraïment per una designació que “és una crida i un estímul personal a viure amb més intensitat i disponibilitat l’Any Jubilar de la Misericòrdia, que personalment considero com una inspiració gran del Papa i un temps molt oportú, escaient i necessari per a l’Església”.
Tots dos coincideixen també en assenyalar que un dels aspectes més importants de la missió que hauran de dur a terme és ser portadors de l’alegria del perdó, celebrar el sagrament de la reconciliació, especialment a les celebracions penitencials on siguin cridats a participar-hi, i poder absoldre de tots els pecats, inclosos aquells l’absolució dels quals està reservada a la Santa Seu. També seran ser predicadors destacats de la misericòrdia del Senyor a tots els diocesans i als llocs on se’ls requereixi com a Missioners, així com a les activitats relacionades amb l’Any de la Misericòrdia que es puguin anar concretant en els propers mesos.