Agramunt acull la TrocaJove2017, trobada d'esplais de Catalunya, el 25 i 26 de març

TrocaJove2017qMés d’un miler de joves dels esplais del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, MCECC, van participar el dissabte 25 de març en l’acte central de la trobada TrocaJove2017, la missa presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, que es va celebrar al Poliesportiu del poble d’Agramunt. Els joves de les diòcesis catalanes van desafiar el mal temps, la pluja i la neu, i van començar les activitats a les 10:30 del matí, quan es van iniciar les acreditacions dels joves. Després del joc de matí, en el que a través d’una gimkana van conéixer el poble, es va fer la reunió de monitors i l’acte d’inauguració, en el que l’Alcalde d’Agramunt els va donar la benvinguda i es van poder donar els regals a la Bruna, en una activitat plena de interacció amb els nois i noies assistents. Els cents de joves van participar activament també en els nou tallers que a la tarda, després de dinar es van organitzar per parlar del consum responsable, alguns, amb jocs i activitats per comprendre el valor de compartir els bens, com es participa en la gestió d’un món millor a través de les nostres tries sobre el menjar que es consumeix, com gastem els diners i en què i com s’organitza el poder a través de les finances. Hi van participar destacats activistes, científics i divulgadors, especialistes en la gestió de roba sostenible... com Arcadi Oliveres
, Gustavo DuchSandra OriolaAlbert Sales,  Oriol Junyent i Javier Hernández, Carme Altayo
 i 
Javier Velasco.Sota el títol "Siguem l'ECO" els joves van reflexionar sobre com fer una societat més justa amb el medi ambient i amb les persones.

Precisament, en aquest sentit, Mons. Joan-Enric, en la seva homilia, es va adreçar als joves assenyalant que “hauriem d’esdevenir ecològics integrals, no només ecològics en la tecnologia o respecte de la natura…. sigueu ecològics i sensibles amb els germans pobres, amb els immigrants, amb els que tenen problemes; els que no tenen la possibilitat de viure un dissabte com el d’avui, compartint moments bonics i fent el be”. Mons. Vives va cloure la celebració, que va incloure la participació dels joves amb les seves reflexions, amb una benedicció en la que els va convidar a tancar “els ulls, mireu endins i demaneu-li a Déu; ajuda’m a no ser egoísta. Preguem perquè siguem dignes de Vós”. Va ser un moment en el que es va fer un silenci impressionant de recolliment. A la Missa van participar el consiliari del MCECC a la diòcesi d’Urgell Mn. Joan-Pau Esteban, a més de sacerdots de la diòcesi que participen les activitats de la Delegació de Joventut i d’altres sacerdots consiliaris d’altres diòcesis i grups. També eren presents el Delegat de Joventut de la diòcesi d’Urgell, Lluis Plana, el President del MCECC, Xavi Nus, i el Director general de la Fundació Pere Tarrés Sr. Josep Oriol Pujol. La primera jornada de la trobada de joves va ser valorada molt positivament per Xavier Coma, membre de la comissió organitzadora de la Delegació de Joventut d’Urgell, que va posar en relleu que tot i les dificultats d’accés per les carreteres a causa de la nevada, els joves van respondre a la cita, i que es van poder realitzar totes les activitats previstes.

La Troca Jove 2017 es va dur a terme entre el 25 i el 26 de març, com un dels moments més importants del curs del MCECC. En les edicions anteriors s’havia dut a terme a Sabadell i a Vilafranca del Penedès, i en aquesta edició, molts espais de la població van participar en la TrocaJove2017 cedint els seus espais a cobert. El mal temps va impedir la celebració eucarística a l’església, una joia del romànic català, com inicialment s’havia previst. Però així i tot, els espais habilitats van cobrir les necessitats i els joves van poder gaudir intensament.