5a Nit a Montserrat

5a Nit a MontserratLa Nit a Montserrat, organitzada per la delegació de joventut del Bisbat d'Urgell, amb la col·laboració de les escoles Janer de Santa Coloma, Vedruna de Balaguer i Maria Immaculada de Tremp, va viure, la nit del passat divendres, la seva cinquena edició.

El 75 participants van començar a caminar des de dos llocs diferents. Els més grans, a partir de Rubió (Anoia) mentre que els altres ho van fer des de Maians (Bages), moment on els dos grups s'ajunten i enfilen els darrers quilòmetres plegats.

La nit era freda, humida, amb una boira que no va permetre veure, en cap moment, la muntanya de Montserrat. Els darrers quilòmetres -els deu quilòmetres de carretera eterns- van coincidir amb el despertar del dia i, de mica en mica, la boira va deixar pas als relleus muntanyencs de Montserrat.

Dissabte al matí, a l'arribar al nostre destí, una xocolata desfeta ben bona, va desvetllar els participants del fred de la nit i va convidar a uns quants -no tots- a dormir una mica.

El dinar de germanor i la pregària al cambril van esperonar als pelegrins a retornar l'any vinent i també, per què no, a veure's properament a algunes activitats que encara els queden.

I tal com es va dir, qui sap si la Moreneta ens dóna un cop de mà per afrontar els reptes i les dificultats de tots aquest joves... començant pel final de curs escolar... és clar.

5a Nit a Montserrat5a Nit a Montserrat5a Nit a Montserrat5a Nit a Montserrat