El Copríncep Episcopal d'Andorra felicita Felip VI amb motiu de la seva entronització com a nou Rei d'Espanya i agraeix a Joan Carles I el seu regnat

banderesL'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra ha felicitat el Rei Felip VI amb motiu de la seva entronització com a nou Rei d'Espanya, amb una carta en la qual reitera la voluntat del Principat d'Andorra de "mantenir les tradicionals bones relacions d'amistat i estreta col•laboració" entre el Regne d'Espanya i el Principat d'Andorra.

Mons. Vives posa en relleu la seva "disposició a aprofundir els especials llaços de germanor que des dels nostres orígens històrics han mantingut els Bisbes d'Urgell, en la seva qualitat de Coprínceps d'Andorra, i les Autoritats del Regne d'Espanya" i li fa manifesta la seva pregària per un fecund regnat, recordant també la Reina Letizia, la Princesa Leonor i la Infanta Sofía.
El Copríncep també ha fet arribar en aquest moment històric, el reconeixement i la gratitud del Poble Andorrà i de les seves Autoritats envers el Rei Joan Carles I, pel seu regnat "al servei d'Espanya, especialment en moments clau de la seva història més recent".
Mons. Vives expressa el seu agraïment als Reis Joan Carles i Sofia per la missió duta a terme, pels seus compromisos en ordre a la instauració i consolidació de la democràcia a Espanya, i per les bones relacions de col•laboració entre el Regne d'Espanya i el Principat d'Andorra, durant el seu Regnat.

Les dues cartes han estat transmeses en les darreres hores a través dels serveis diplomàtics pertinents, coincidint amb els actes d'abdicació i d'entronització de la Corona d'Espanya.