Condols del Copríncep episcopal al President de la República Alemanya i al President de la Federació Russa

Mons. Joan-Enric Vives com a Copríncep episcopal d’Andorra ha enviat el dia 20 de desembre a l’Excm. Sr. Joaquim Gauck President de la República Federal Alemanya, un missatge de condol i suport en nom del Poble Andorrà amb motiu de l'atac terrorista a la ciutat de Berlín, on li diu:

“En nom del Poble Andorrà, de les seves Autoritats, i en el meu propi, m’adreço a V.E., com a President de la República Federal Alemanya, per fer-vos arribar la nostra aflicció i dolor en conèixer la notícia del tràgic atac terrorista a Berlín, en el qual han mort 12 persones i hi ha hagut més de 48 ferits.

Expresso a V.E. la profunda solidaritat del Principat d’Andorra amb el Poble Alemany, i especialment amb tots els afectats per aquest atac, i us asseguro la meva pregària pels difunts, així com pels ferits. En aquest temps d'Advent, prego per la protecció divina per a tots aquells que ploren la pèrdua dels seus éssers estimats, perquè els sigui donat consol i esperança.

Estem molt units a Alemanya en aquestes hores d'angoixa i en l’anhel de la justícia i de la pau.”

I també ha enviat a l’Excm. Sr. Vladímir Putin, President de la Federació Russa, una Carta de repulsa per l’assassinat del seu Ambaixador a Turquia Excm. Sr. Andrei Karlov on li diu entre d’altres expressions:

“Us envio el meu sentit condol i la meva total repulsa pel dolorós i bàrbar assassinat de l’Excm. Ambaixador a Turquia Sr. Andrei Karlov.

Prego pel seu repòs etern i perquè aquests actes no es repeteixin.”

I també li expressa la unitat del Principat d’Andorra al Poble Rus en aquests moments d’intens dolor.