El Copríncep Episcopal rep la visita de comiat del Síndic i Subsíndica d’Andorra

El Copríncep Episcopal, Mons. Joan-Enric Vives, va rebre el 30 d’abril, al Palau Episcopal de La Seu d’Urgell, la visita institucional del Síndic General d’Andorra, M.I. Sr. Vicenç Mateu i Zamora, i de la Subsíndica General, M.I. Sra. Mònica Bonell i Tuset.

Amb aquesta trobada el Síndic i la Subsíndica s’acomiadaven oficialment de Copríncep d’Andorra Mons. Vives, ja que el proper dia 2 de maig ja serà constituïda la nova legislatura del Consell General i seran escollits un nous membres de la Sindicatura al Consell General. Els Síndics van informar el Copríncep de l'activitat dels darrers mesos en el Consell General i del calendari pròxim en la constitució del nou Consell. 

La trobada s’inscriu en les bones relacions institucionals entre el Cap d’Estat i el Consell General, tal com preveu la Constitució d’Andorra.

A la trobada hi van assistir el Representant Personal del Copríncep Episcopal, Mn. Josep M. Mauri i la Secretària general dels Serveis del Copríncep, Sra. Concepció Garcia Moyano.

Els Síndics van ofrenar al Copríncep episcopal un facsímil del Privilegi de l’11 de febrer de 1419 signat pel bisbe Francesc de Tovià, ratificat el 17 de novembre del mateix any pel lloctinent del comte Joan I de Foix, que erigeix el ja preexistent Consell de la Terra, origen de l’actual Consell General de les Valls d’Andorra, que per tant, és un dels parlaments més antics d'Europa.