Festa de la Sda. Família amb les RR. Sda. Família d’Urgell

A La Seu d’Urgell, a la Capella de la Residència de la Sagrada Família, on reposen les restes de la fundadora de l’Institut de la Sda. Família d’Urgell, la beata Anna M. Janer, el diumenge dia 26 de desembre, l’Arquebisbe Joan-Enric Vives va presidir l’Eucaristia de la festa, amb la renovació dels vots de les Germanes de la Comunitat.

A l’homilia va fixar la seva reflexió en el do del temps amagat i silenciós dels trenta anys de Jesús viscuts a Natzaret, model per a tots. Va recordar la famosa al·locució de St. Pau VI a la casa de Natzaret, i va desgranar l’estil evangèlic de la vida consagrada i de les famílies que brillava a la casa de la Sda. Família de Jesús, Maria i Josep.

A l’ofertori, l’Arquebisbe va recitar la pregària de consagració a Déu de totes les famílies de la Diòcesi. Amb aquest text:
 

Pregària de consagració de les famílies:

“Oh Jesús, Redemptor nostre misericordiós i ple d’amor, que havent vingut a il·luminar al món amb la vostra paraula i amb el vostre exemple, heu volgut passar la major part de la vostra vida humil, vivint subjecte a Maria i Josep a la pobra casa de Natzaret, santificant aquella Família que havia de ser el model de totes les famílies cristianes.
Acolliu benigne les famílies nostres, les de tota la nostra Diòcesi d’Urgell i del món sencer. Avui us les dediquem i consagrem a Vós. 
Digneu-vos protegir-les, guardar-les i establir-hi el vostre amor misericordiós, amb la pau i la concòrdia de la caritat cristiana, perquè imitant l'exemple sant de la vostra Família, puguin assolir l'eterna benaurança.
Maria, Mare de Jesús i Mare nostra, amb la vostra pietosa intercessió feu arribar a Jesús les nostres súpliques i les nostres humils ofrenes, i obteniu-nos la gràcia de la seva benedicció.
Humil sant Josep, custodi santíssim de Jesús i de Maria, socorreu-nos amb les vostres pregàries en totes les necessitats espirituals i temporals, a fi que en unió amb Maria i amb Vós, puguem beneir eternament el nostre diví Redemptor, Jesús.
Jesús, Maria i Josep recordeu-vos de les llars on manca treball, salut i amor. Uniu les nostres famílies perquè imitin la vostra Sagrada Família de Natzaret.
Amén.”