Celebració de St. Ot, patró de La Seu d'Urgell, a la Catedral

La festivitat de Sant Ot es va celebrar a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, el dijous 7 de juliol, amb una missa solemne, que fou presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, i concelebrada pel Rector de la parròquia de Sant Ot, Mn. Ignasi Navarri, el Vicari General, Mn. Josep M. Mauri, el Degà Mn. Benigne Marquès i Mn. David Codina, amb el diaca Antoni Serra. Acolitaren els seminaristes. Va comptar, a més, amb l’assistència de representants de l’Ajuntament i autoritats, i de les forces de seguretat de la ciutat, la Junta de la Germandat de St. Sebastià i una bona quantitat de fidels. 

A la seva homilia l'Arquebisbe Joan-Enric glossà la figura de Sant Ot, patró de la ciutat de La Seu d'Urgell, i com fou un pastor amb un zel ardent que es va preocupar pels més pobres i pel culte diví. Va recordar com Déu exerceix el seu Pastor de tots nosaltres, a través de pastors mediadors. Molts són pastors, cadascú des del seu propi àmbit, i va animar a pregar i sostenir especialment la tasca dels pastors preveres i diaques, i a demanar a Déu el do de noves vocacions que puguin guiar la comunitat cristiana i fer present Jesucrist. Animà tots els fidels a ser pastors, mestres, vetllant pels qui tenim al costat, especialment els més necessitats i animar a perseverar en l'amor de Jesús. Recordà com acabaem de cloure l'estapa diocesana del Sínode "Per una Església sinodal: comunió, participació i  missió" i com l'Església sempre està en camí i com tots estem cridats a fer camí els uns amb els altres. 

En acabar la missa, a la plaça dels Oms, al costat de la porta lateral de la Catedral, va haver-hi ball de sardanes i coca i vi oferts per a tothom per celebrar amb joia el sant patró de la ciutat.