Festa de Sant Ermengol a la Catedral d'Urgell

Festa de Sant Ermengol a la Catedral d'UrgellEl diumenge 3 de novembre a les vuit del vespre, a la Catedral d'Urgell, es va honorar Sant Ermengol, copatró de la diòcesi, en el dia de la seva festa. La missa va ser presidida per Mn. Xavier Parés, rector de la parròquia, en representació del Sr. Arquebisbe Joan-Enric Vives, i fou concelebrada per Mn. Jordi Miquel i els Canonges que formen el Capítol.
Hi eren presents els membres del Patronat del Retaule de Sant Ermengol i altres fidels.
El cor de la Catedral, dirigit per Mn. Agustí Brescó, i els acords de l'òrgan a càrrec de Mn. Antoni Cagigós, van donar un caire solemne a la celebració eucarística.

A l'homilia Mn. Parés va glossar la personalitat del bisbe Sant Ermengol com a Pastor veritable que donà la vida per les ovelles, bastint un pont de solidaritat, on va caure i va morir.
Ahir com avui necessitem la intercessió de Sant Ermengol per construir ponts espirituals de solidaritat i germanor on tots puguem relacionar-nos i comunicar-nos amb veritable fraternitat.
Finalitzada la missa i després de la benedicció es van cantar els goigs de Sant Ermengol, i Mn. Parés es va atansar a saludar els membres del Patronat, i va agrair la participació del Cor de la Catedral.

 

Festa de Sant Ermengol a la Catedral d'Urgell