Visita pastoral a Andorra la Vella: Escoles i Comunitat de Religioses

El dia 15 de desembre el Sr. Bisbe d'Urgell i Copríncep va realitzar la continuació de la Visita pastoral a andorra la Vella, visitant els alumnes de l'Escola Mare Janer de Santa Colona i l'Escola Especialitzada Ntra. Sra. de Meritxell per a persones discapacitades

El Sr. Bisbe, acompanyat pel Sr. Arxiprest, fou rebut per la Titular de l'scola Mare Janer, Gna. M. Carme Gros, i per la Directora general Sra. Anna Villas, que li explicaren les dades més fonamentals de l'Escola , on actualment cursen els estudis 884 alumnes, des d'Infantil fins a ESO, amb un claustre de 88 professors i personal no docent. Després es detingué en diverses classes on el Sr. Bisbe dialogà àmpliament amb els alumnes i el professor, quedant molt content de l'educaicó que s'hi manifesta, l'acollida tan cordial i els bons resultats que van obtenint a l'Escola. Pogué saludar altres professors, però ja havia tingut diverses reunions amb ells en dies passats.

 

Després anà a visitar l'Escola Especialitzada Ntra. Sra. de Meritxell (EENS) acompanyat pel Sr. Arxiprest, que també n'és membre de la Junta rectora. Fou rebut per la Directora general Carolina Serra, que li explicà la situació present de l'Escola, amb els diversos serveis que s'hi imparteixen des d'acompanyaments a l'escola fins els interns amb minusvalies de diversa quantificació.

Aquesta Escola és la principal institució andorrana dedicada a oferir atenció i suport a les persones amb discapacitat. Creada l'any 1969, no ha deixat de promoure la normalització, l'educació, l'habilitació i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel•lectual, sensorial, discapacitat derivada de la malatia mental o altres condicions discapacitants. L'EENS Meritxell ofereix un ampli ventall de recursos i suports especialitzats a les persones amb discapacitat des del naixement i durant tota la seva vida, i en tots els àmbits de la vida diària.

La Directora general mostrà al Sr. Bisbe les obres del nou edifici escolar que es va construint al costat de l'actual i que vindrà a ampliar els espais tan necessaris per a l'Escola. Posteriorment visità detingudament totes les dependències, parlà amb els educadors i els usuaris, així com diversos familiars que trobà en aquells moments a l'Escola. També va poder admirar els bons treballs que es realitzen en els tallers de l'Escola. El Bisbe d'Urgell animà tots els qui treballen en aquesta institució a valorar el bon i immens treball que es fa a Andorra per les persones amb discapacitats.
Actualment es presten serveis a 270 usuaris, d'aquests, 110 ja van a les escoles amb acompanyament i seguiment tècnic, i 90 treballen en empreses normalitzades, a més dels qui estan als tallers de la mateixa Escola.
Actualment hi treballen uns 138 professors i monitors especialitzats. Donat que es compleixen els 40 anys de l'Escola més endavant tindrà lloc una trobada amb l'equip directiu i familiars i alumnes, amb les Autoritats andorranes per a la celebració.

Dissabte dia 19 de desembre al matí, el Sr. Bisbe ja en els darrers actes de la Visita Pastoral va visitar la Comunitat religiosa de les Religioses de la Sda. Família d'Urgell a Sta. Coloma, que viu i gestiona l'Escola Mare Janer.
En aquest moment està formada per les Germanes M. Carme Gros, Paquita Beltran, M. Teresa Trapiella, Enedina Lorenzo i Carme Pal. Amb elles va celebrar l'Eucaristia de l'Advent a la Capella de la Comunitat, va beneir l'Escola al final, i posteriorment va reunir-se amb la Comunitat per animar-les a viure la seva consagració i donació a Déu, que mai no acaba ni que ens anem fent grans, i va compartir un senzill esmorzar amb la Comunitat.

p1000306p1000297p1000299p1000300p1000301p1000302p1000303p1000304p1000305p1000307p1000310p1000312p1000313