Visita Pastoral a la parròquia de St. Julià d’Age (Cerdanya)

Visita Pastoral a la parròquia de St. Julià d’Age (Cerdanya)Diumenge dia 18 d'agost l'Arquebisbe d'Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, realitzà la Visita Pastoral a la parròquia de St. Julià d'Age a La Cerdanya. A la seva arribada fou rebut per l'Il·lm. Sr. Alcalde de Puigcerdà, Municipi on es troba el nucli d'Age, Sr. Albert Piñeira; pel Sr. Pere Tor, Regidor de Nuclis agregats i Agricultura; pel Sr. Regidor d'Hisenda i Personal de Puigcerdà, Sr. Domingo Mora; i pel Rector de la Parròquia, Mn. Josep Font.

Després de visitar detingudament l'església i de saludar la feligresia congregada per a celebrar l'Eucaristia el Sr. Arquebisbe presidí la celebració eucarística on concelebrà el Rector, Mn. Josep Font que li dirigí unes paraules de benvinguda en nom de tot el poble d'Age. També l'acompanyava Mn. David Codina, secretari.

A la seva homilia, Mons. Vives recordà el do que significa la Visita pastoral del Bisbe ja que a través d'ell és Jesús mateix qui visita el poble de Déu i recordà com misteriosament a través del Bisbe, successor dels Apòstols, s'estrenyia la comunió amb tota l'Església catòlica, estesa d'Orient a Occident.

El Sr. Arquebisbe animà als fidels a viure amb intensitat la pròpia fe i a conèixer i estimar més els continguts de la fe en Déu, precisament en aquest any en què tota l'Església Universal celebra l'Any de la fe. Cal estimar, conèixer i fer viva la fe en Jesucrist. En aquest sentit, els recordà com el Bisbat d'Urgell s'ha caracteritzat al llarg de la història per mantenir-se actiu, amb la successió apostòlica sempre viva, i el Bisbat ha estat bressol de la fe de tot Catalunya, ja que la recuperació després de la invasió musulmana partí de les muntanyes del nostre Pirineu.

Tot glossant les lectures proclamades en aquell diumenge exhortà als fidels a viure amb profunditat i convicció el seu seguiment de Jesús. Si es fa així, el cristià acostuma a "fer nosa" i a crear certa "divisió" perquè sovint ha de lluitar contra els postulats del món modern de l'individualisme i de l'indiferentisme. Cal "calar foc a la terra" amb el foc de Jesucrist, el foc de l'Amor de Déu, i lluitar contra tota mena d'injustícia.

Feia 39 anys que el poble d'Age no havia tingut el goig de comptar amb la presència del Bisbe diocesà cosa que generà una gran joia entre tots els habitants. Al final de la celebració eucarística es cantà a la Mare de Déu de la Mercè que presideix el retaule del presbiteri i tot seguit Mons. Vives pogué saludar els feligresos i donar-los les gràcies per la seva acollida.

Visita Pastoral a la parròquia de St. Julià d’Age (Cerdanya)Visita Pastoral a la parròquia de St. Julià d’Age (Cerdanya)