Ha mort a Balaguer Mn. Pere Ribes i Tarrés als 99 anys de vida i 72 de ministeri presbiteral

A la matinada del dia 27 d'agost a la Residència de St. Domènec de Balaguer, va descansar en la Pau del Senyor Mn. Pere Ribes i Tarrés, que aviat hauria complert els cent anys.

Havia nascut a Montant de Tost, al Pirineu, el dia 12 de juny de 1914. Va estudiar Filosofia i Teologia al Seminari Diocesà d´Urgell, hagué d'interrompre els seus estudis quan fou mobilitzat per l'exèrcit republicà al temps de la Guerra civil, i després retornà al Seminari, acabà els estudis i fou ordenat de prevere el dia 7 de juny de 1941.

Va ser durant un primer any Regent de Lluçars i Encarregat d´Argentera-Gàrzola, i el desembre de 1942, fou nomenat Ecònom de Bescaran i Encarregat de Castellnou de Carcolze, i el 1947 Ecònom de Gósol, on s'hi estigué 11 anys. El juliol de 1958 fou nomenat Ecònom de Cubells i Encarregat de La Torre de Fluvià, i al cap d'un any va ser destinat a Balaguer com Administrador del Santuari del Sant Crist i Capellà de les Monges Clarisses. Essent el Capellà del Santuari, de l´any 1973 al 1977, també atengué la parròquia de Gerb.

Després de quasi 40 anys de servei i d´entrega al Santuari del Sant Crist que tant va estimar, així com a la parròquia i a la ciutat de Balaguer, va anar a viure a la Residència de St. Domènec on ha conviscut amb tots els residents fins a la seva mort, i sempre els ha ofert amb molt de zel els seus serveis sacerdotals.

Va morir el dia 27 d´agost de 2013, a punt de complir els seus cents anys de vida. Que al cel sia, i que el Senyor li premiï tots els seus treballs apostòlics! Les exèquies foren celebrades per l'Arquebisbe d'Urgell el dia 28 d'agost a l'església de Sant Domènec de la ciutat de Balaguer, i els familiars el dugueren a enterrar al seu poble natal de Montant de Tost.