S'inicien les Jornades de Teologia del Bisbat d'Urgell

p1030916Les Jornades de Teologia han començat el dijous 29 d'agost amb la inauguració, a càrrec de l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives i Sicília, en la que ha assenyalat que "l'Any de la Fe ha de servir per recórrer la història de la nostra Església", "les persones han contribuït al creixement de la societat, no és aliè a la santedat de l'Església, allò que jo faig, sinó que tots en formem part. Hi ha un nosaltres que creu, i que és més fort que un jo". "Cal tornar a viure, cal tornar a creure".
El lema de les jornades 2013 és "Donar testimoni del que creiem. Pensar de nou, la fe". Després de la presentació de Mons. Vives, el Dr. Xavier Morlans, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya ha iniciat la seva primera ponència, sobre l'essència de la fe, tot parlant de l'evolució del desig d'autonomia i de llibertat del subjecte a Occident, des del segle XVII i fins a l'actualitat, fent una anàlisi molt completa dels moviment socials i de les actituds humanes que s'han anat produint.

També ha parlat de la crisi en la transmissió de la fe cristiana avui. Al llarg de les seves ponències ha tractat les experiències humanes fonamentals a partir de les quals es pot intentar un diàleg i una presentació de la fe cristiana; de la relació d'implicació entre les sis dimensions de la fe i de la diferència i relació entre el primer anunci i la catequesi, tot fent una presentació sintètica del Primer Anunci.
A la tarda, en acabar les ponències, es farà una Eucarístia amb la participació dels assistents a les jornades, que es durà a terme a l'església del Seminari.

p1030907p1030913p1030921p1030924