La vivència de la fe en l’exercici de la vida política

La vivència de la fe en l’exercici de la vida políticaDijous 28 de novembre, l'Arquebisbe d'Urgell Mons. Joan-Enric Vives, va assistir a la seu de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, al diàleg organitzat per la Fundació Joan Maragall sobre la vivència de la fe en l'exercici de la vida política. Els convidats foren el President d'ERC, Sr. Oriol Junqueras i l'exministre socialista Joan Majó.

El col·loqui fou moderat per l'ex-President del Parlament de Catalunya M. Hble. Sr. Joan Rigol. Hi assistiren el Degà de Comunicació de Blanquerna Josep M. Carbonell i altres membres del Patronat de la Fundació Joan Maragall, així com el Director d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya Sr. Enric Vendrell i una gran afluència de públic.

Des de dues perspectives distintes els ponents presentaren la seva visió de com lligar la dimensió política amb la dimensió religiosa i com aquestes dues dimensions són viscudes per cadascun d'ells en l'exercici de les seves funcions.

En cinc taules rodones, aquest cicle de diàlegs ha presentat persones de diferents àmbits que han aportat la seva visió del que significa viure el seu compromís intel·lectual, social o professional des de la fe cristiana.

Amb la voluntat d'oferir un ventall prou ampli de perspectives, han parlat des de la ciència (Ramon M. Nogués i Ramon Pascual, moderats per David Jou), des de la filosofia (Begonya Roman i Francesc Torralba, moderats per Pere Lluís Font), des de l'art (Daniel Giralt-Miracle i Carles Torner, moderats per Ramon Pla i Arxé), des de la comunicació (Anna Figuera i Albert Sáez, moderats per Josep M. Carbonell) i des de la política.
Aquest darrer diàleg, el de la política, va ser moderat per Joan Rigol i els protagonistes Oriol Junqueras i Joan Majó, van poder explicar com viuen la fe des del seu compromís polític, com intenten mantenir la coherència i la tensió que es produeix entre poder i servei o entre l'estratègia de partit i la construcció comunitària de la política.