Confirmacions a Esterri d’Àneu

Diumenge dia 18 de novembre l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives administrà el sagrament de la Confirmació a la Parròquia de St. Vicenç d’Esterri d’Àneu a 8 joves provinents de les Parròquies d’Espot, Gavàs i Esterri d’Àneu. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector de la Parròquia, Mn. Andreu Rodríguez i Mn. David Codina, i féu d’acòlit a la celebració el seminarista Alexandre Vargas.

A la seva homilia l’Arquebisbe va glossar les lectures proclamades en el Diumenge XXIII durant l’any que subratllaven com al final de la història Déu és l’únic que perdura i que no passa mai, ja que la vida humana és caduca. El cel i la terra passaran, però les meves paraules no passaran (Mc 13,24-32) ens diu Jesús a l’Evangeli. Gràcies al Baptisme, hem estat incorporats a Jesucrist Ressuscitat, vencedor de la mort, i per tant, la nostra ànima ha esdevingut immortal, i podem creure en l’esperança de la resurrecció. L’Arquebisbe animà els joves confirmands a saber discernir sempre les coses més importants de la vida com són la fe i el seguiment i amor a Déu i a Jesucrist. Demanà als joves que sempre valoressin la Missa, especialment la del diumenge, ja que és el nucli i fonament de la vida cristiana i té un alt valor pedagògic perquè ens ensenya a posar la nostra esperança en els béns eterns. Els explicà catequèticament les diferents parts de l’Eucaristia, cim de la vida cristiana: amb el cant d’entrada que ens fa lloar Déu i preparar-nos a celebrar el Misteri; demanar perdó a Déu pels nostres pecats en l’acte penitencial; la lectura de la Paraula de Déu plena de saviesa per a la nostra vida; la recitació del Salm responsorial que aquell diumenge ens evocava David i una pregària de prop  de 3000 anys; la pregària dels fidels on preguem pels nostres germans i per les necessitats de tot el món i la pregària eucarística, on el pa i el vi, es converteixen en el Cos i la Sang de Crist que alimenten la nostra vida cristiana, la fe i l'amor dels qui el mengem amb fe. 

També, recordà com en aquell diumenge el Papa Francesc havia volgut que s'hi celebrés la 2a jornada dels pobres i animà a pregar per totes les persones que pateixen pobreses, no només materials, sinó també morals i espirituals. I a demanar ser treballadors de pau i de justícia per lluitar contra la pobresa al món.

Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als joves un Nou Testament i la Parròquia el document recent final del Sínode de Bisbes sobre “la fe, els joves i el discerniment vocacional” i una estampa de Jesucrist.