25 anys de l'Associació de Bancs Andorrans

El dijous dia 22 de novembre, amb un sopar al Sport Hotel Hermitage de Soldeu (Principat d'Andorra) l'Associació de Bancs Andorrans (Andorran Banking) va celebrar els seus 25 anys de vida. Va presidir la trobada S. Exc. el Copríncep episcopal Mons. Joan-Enric Vives, amb el President de l’Associació, Sr. Ricard Tubau Roca, i les Autoritats que hi foren convidades. Van tenir sengles parlaments el President i el M.I. Cap de Govern Antoni Martí.

Els cinc actuals grups bancaris andorrans, amb una experiència de més de 85 anys en aquesta activitat, juntament amb el sector assegurador, contribueixen aproximadament a un 21% al producte interior brut (PIB) del Principat.

L’Associació representa els interessos de les entitats bancàries del Principat i vetlla pel prestigi, el desenvolupament i la competitivitat del sector, tant a Andorra com a escala internacional. Aquests objectius estan recollits en els seus estatuts, regits per la Llei qualificada d'associacions. Fundada el 1960, no va ser fins l'any 1993 quan l'Associació de Bancs Andorrans (Andorran Banking) va ser reconeguda per decret del Govern d'Andorra com una "associació professional de dret andorrà, sense finalitat de lucre, constituïda per temps indefinit, que gaudeix de personalitat jurídica i patrimonial pròpies, independent de la dels seus membres". L'àmbit territorial de l'Associació és el Principat d'Andorra, tot i que té la potestat de tractar amb altres bancs, entitats i associacions professionals estrangeres. Andorran Banking és, a més, membre de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra (CCIS), de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i de la Federació Bancària Europea (EBF).