Signatura conveni Bisbat-Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell

El dia 21 de juliol l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va rebre la visita institucional de l’Alcalde de la ciutat de La Seu d’Urgell, Il·lm. Sr. Jordi Fàbrega, i President de la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell (FSH).

En un clima de molta cordialitat l’Alcalde va informar a l’Arquebisbe sobre el moment actual de la ciutat arran de la crisi del Covid19.

La trobada va servir també per formalitzar el Conveni de cessió d’ús a títol gratuït de la tercera planta del Seminari Diocesà d’Urgell a la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell fins a finals d’any 2020 amb la finalitat exclusiva de destinar-la a allotjar els residents de la residència assistida i la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell per tal de minimitzar el risc de contagi pel Covid-19 d’aquest col·lectiu de persones vulnerables.

El President de la FSH va agrair a l’Arquebisbe i al Bisbat d’Urgell que des de l’inici de la crisi sanitària van mostrar la seva disponibilitat per acollir la petició de la FSH d’acollir un total de 22 persones grans de la residència assistida i de la unitat sociosanitària de la Fundació Sant Hospital (FSH) de La Seu d’Urgell. La FSH va prendre aquesta mesura amb els objectius, en primer lloc, de treure la gent gran que són més vulnerables de l’edifici de l’hospital, on hi ha un risc de contagi molt més alt que a la resta de la ciutat. El segon objectiu, és permetre ampliar els espais del Sant Hospital per si fossin necessaris per atendre els possibles malalts per coronavirus (Covid-19).

El trasllat es va fer efectiu ja el 20 de març, ja en els primers moments de la pandèmia. En acabar l’estat d’alarma, el passat 21 de juny, la FSH va demanar al Bisbat ampliar la seva estada al Seminari diocesà d’Urgell fins a finals d’any com a mesura de prevenció de cara a futurs rebrots de la pandèmia. Una petició que el Bisbat va acollir i que ara s’ha formalitzat amb la signatura d’aquest conveni de cessió d’ús a títol gratuït.