Record de Mn. Manuel Pal a Agramunt

El diumenge 26 de juliol la Parròquia d’Agramunt va recordar al qui va ser-ne el seu Rector des de 1979 fins 1985, Mn. Manuel Pal, traspassat el passat dia 18 de juliol a La Seu d’Urgell, als 87 anys.

Una petició de record feta pels fidels agramuntins que el van conèixer i que van coincidir a considerar que va ser un bon prevere al servei de la Parròquia i també de la cultura d’Agramunt i dels pobles de la Ribera del Sió. La Missa va ser cantada pel Cor Parroquial que volia agrair, amb els seus cants, la seva creació per iniciativa de Mn. Pal.

Mn. Jaume Mayoral va recordar el tarannà de Mn. Manuel, sempre disposat al servei de la gent, així com també les seves aptituds en el món de la poesia. Al coincidir amb la festivitat de Sant Joaquim i Santa Anna, patrons dels avis, es va tenir un record per la gent gran, tot recordant les paraules que ens adreçava l’Arquebisbe Joan-Enric sobre ells: “Cal que els estimem i cuidem amb molt d’amor i atencions” (Full Dominical). També la Directora del Cor Parroquial, Sra. Roser Feixa, va adreçar unes paraules on va agrair la tasca de Mn. Pal en la fundació del Cor Parroquial i en la vida del poble d’Agramunt, i va destacar l’escultura de talla de fusta de la Mare de Déu Assumpta que presideix l’altar major i que va ser iniciativa de Mn. Pal, una escultura de 2,50m. de fusta de cedre americà, feta per l’artista targarí Antoni Boleda.

A l’acabar es va cantar l’Ave a la Verge dels Socós per a la qual Mn. Manuel Pal va redactar la lletra. Els assistents dempeus van oferir al seu record i homenatge amb un sentit i emocionat aplaudiment. Mn. Manuel Pal reposa en la pau del seu Creador.