El Cardenal Mons. Lluís Martínez Sistach defensa en la festa del Sant Crist a Balaguer la presència de la creu en els espais públics

El Cardenal Arquebisbe metropolità de Barcelona, Mons. Lluis Martínez Sistach ha presidit aquest matí la solemnitat del Sant Crist de Balaguer, acompanyat pel Bisbe d'Urgell Mons. Joan-Enric Vives, el Rector del Santuari del Sant Crist Mn. Pau Vidal i els sacerdots de l'Arxiprestat.

Mons. Martinez Sistach, després de glosar el Misteri redemptor de Crist ha assenyalat en la homilia, tot fent referència la presencia de la creu en els espais públics, que els cristians no hem de perdre de vista la pròpia identitat: "Els Sant Crist, signe preuat dels cristians, es fa present des del començament dels pobles i nacions d'Europa i han de tenir una ànima que els doni sentit i unitat profunda en el respecte a les legítimes especificitats. Com a signe religiós, però també com a signe cultural, la creu de Crist ens identifica als germans europeus i ha de ser respectat per tots els que venen a conviure amb nosaltres". Ha afegit en aquest sentit: "No perdem la nostra identitat. Hem de conèixer, valorar, estimar i protegir les nostres arrels cristianes, sense les quals perdrem la nostra identitat, que degut als continguts de la fe cristiana ens fan dialogants i respectuosos envers a tothom".

 

La celebració eucarística s'ha iniciat a les 11 del matí al Santuari del Sant Crist. Hi ha assistit la corporació municipal, encapçalada pel seu Alcalde, Sr. Miquel Aguilà. Després de la missa, el Cardenal Arquebisbe de Barcelona i el Bisbe d'Urgell han visitat l'ajuntament i han participat en un dinar de germanor.

sant_crist_de_balaguer_09_038sant_crist_de_balaguer_09_056sant_crist_de_balaguer_09_054