Visita Pastoral a Andorra la Vella: Andorra Telecom, Fundació Clara Rabassa, Amics dels Orgues i Residència St. Vicenç d'Enclar

El Bisbe d'Urgell, Mons. Joan-Enric Vives ha destacat aquest dijous dia 5 de novembre, durant la seva visita a la Fundació "Clara Rabassa" la importància de tenir cura de les persones grans, en un entorn social com l'actual, que tendeix a oblidar aquells més fràgils. Ha posat en relleu l'esforç que s'està fent a la Parròquia d'Andorra la Vella per donar suport al col·lectiu de la gent gran a través de propostes públiques com Casa Calones, El Cedre i les Cases Pairals, i també d'iniciatives privades, com la pròpia residència "Clara Rabassa" (Fundació de la qual ell mateix n'és President) o la Residència "Sant Vicenç d'Enclar". Per a Mons. Vives la gent gran ha donat molt pel Principat i ara és el moment que Andorra els valori i tingui cura de les seves necessitats.

Aquest dia 5 de novembre, acompanyat per l'Arxiprest Mn. Ramon Sàrries ha iniciat la seva Visita pastoral a les instal•lacions d'Andorra Telecom (SOM) on ha estat rebut pel Director general i altres directius, que li han exposat el moment que es viu pel que fa a telefonia i a la tecnologia que s'està utilitzant avui en les telecomunicacions del Principat. Ha tingut una extensa reunió amb els directius que han atès les seves demandes i ha pogut saludar tots els treballadors de l'empresa que li han anat explicant els elements de gran expansió que es viu, ja que en aquest moment de desplegament de la fibra òptica, el 60 % de llars, institucions i empreses d'Andorra ja disposen d'aquesta fibra, i també l'han informat de les campanyes de sensibilització especialment envers els menors i internet, que està desenvolupant SOM.
Posteriorment ha anat a la Fundació "Clara Rabassa" dedicada a l'atenció de l'ancianitat i del Patronat de la qual ell n'és President, i ha estat rebut pels membres de l'actual Patronat, amb la seva presidenta Sra. Roser Jordana i ha inaugurat les Jornades de la Fira de la Residència, saludant tots els avis personalment. Els ha demanat que no perdin el coratge davant els moments de feblesa que puguin viure a la vellesa, i a mantenir-se amb fe i esperança. Ha mantingut una breu reunió amb el Patronat de la Fundació i ha dinat amb tots els residents, que actualment són 60 interns, i uns 15 que es beneficien del centre de dia. També ha saludat els treballadors de la casa, agraint-los la seva dedicació. Actualment la Residència compta amb 60 treballadors.
A primera hora de la tarda el Sr. Bisbe ha mantingut una reunió amb l'Arxiprest Mn. Ramon, el Sr. Antoni Serrano i el Sr. Ignacio Ribas d'"Els Amics dels Orgues" que des de 1999 està promovent l'amor a aquest instrument, que actualment existeix a tres Parròquies: Andorra la Vella, Escaldes i La Massana. Promouen amb l'ajut de la Fundació Crèdit Andorrà i l'Arxiprestat de les Valls d'Andorra concerts d'orgue d'alta qualitat musical i vetlla perquè la mainada andorrana conegui aquest instrument i l'estimi.
A la tarda s'ha traslladat a la Residència "Sant Vicenç d'Enclar" promoguda per les famílies Miró i Font, a les quals ha saludat, i on actualment hi ha acollits 60 ancians interns i 12 d'hospital de dia, amb 72 membres de personal al seu servei. Ha saludat els residents i ha pogut passar per tots els pisos on hi ha els més decaiguts. A tots els ha portat esperança i una benedicció. I ha encoratjat els familiars que estaven fent-los companyia a estimar-los en aquests moments de major feblesa.

pict9920pict9922visita_sr_bisbe_11-09_053visita_sr_bisbe_11-09_057visita_sr_bisbe_11-09_072visita_sr_bisbe_11-09_074visita_sr_bisbe_11-09_076