Aplec del Sant del Bosc

Un any més, el darrer diumenge de setembre, enguany 27 de setembre, la parròquia de Llimiana, al Pallars Jussà, ha celebrat el tradicional aplec al Sant del Bosc, a la Serra del Montsec.

Fidels provinents de la parròquia de Llimiana, amb la presència del Sr. Alcalde, l´Il.lm. Sr. Joan Elies, així com de la Vall de Barcedana i de la Conca i d´altres indrets, s´hi aplegaren per celebrar l´Eucaristia, que enguany fou presidida per Mn. Ignasi Navarri, Secretari general i Canceller del Bisbat.

 

Aquest Aplec té una gran tradició. Alguns dels assistents encara recordaven quan s´hi pujava cada dissabte del mes de setembre i el dia de la festa s´hi celebraven quatre i cinc Misses. Després d´una llarga caminada s´arriba a l´ermita, des d´on es divisa tota la Vall. L´assistència a la Missa ha estat més nombrosa enguany que en altres anys. I hi havia un bon nombre de nens i nenes que hi pugen acompanyats dels seus pares.

En acabar la Missa fou venerada la imatge de Sant Salvador, conegut popularment com el Sant del Bosc, amb el cant dels goigs: "Per sempre sia alabat Jesús nostre Salvador". Acabada la celebració, i de retorn a casa, es compartí un popular i tradicional dinar de germanor.