Visita Pastoral a Canillo (5): Missa estacional al Santuari de la M. de Déu de Meritxell

_igp4583

El diumenge dia 18 de novembre, l’Arquebisbe va cloure la Santa Visita Pastoral a la Parròquia de Canillo al Principat d’Andorra amb una solemne Eucaristia al Santuari de la Mare de Déu de Meritxell, acompanyat pel Rector de la Parròquia i del Santuari Mn. Ramon Rosell, i l’Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries, així com el Secretari de la Visita Mn. David Codina. A l’interior de l’Eucaristia reberen el sagrament de la Confirmació 18 joves i adolescents de la Parròquia. Hi assistiren les Autoritats, el Cònsol Major i altres Consellers del Comú, així com a Subsíndica general i molts familiars i fidels.

A final de l’Eucaristia l’Hble Sr. Cònsol Major dirigí unes paraules als joves confirmats fent-los una crida a l’amor a Andorra i l’aprenentatge dels valors tradicionals que han configurat el país, amb les seves arrels cristianes. I que la fe i els valors que en dimanen, sempre els seran molt útils en la seva vida.

 

El Sr. Arquebisbe a l’homilia els remarcà el missatge de confiança que brolla de la Paraula de Déu, en revelar-nos la fi de salvació de la història de la humanitat. Podem confiar en Aquell que té paraules de vida eterna, que mai no passaran. Les hem de conèixer, acollir i posar en pràctica. I hem d’aprendre a distingir bé els signes dels temps amb els quals Déu ens parla.  I en l’Any de la fe que estem celebrant els exhortà a viure el goig de ser cristians i de donar testimoni de la seva fe.

A tots els fidels amb motiu de la Visita Pastoral els exhortà a mantenir viva la fe que han rebut, a cultivar-la amb la pregària i l’Eucaristia dominical, així com a refermar la devoció a Sta. Maria de Meritxell, Patrona de tot Andorra i que els fidels de Canillo custodien amb tant d’amor des dels segles passats.

 

També els demanà solidaritat i confiança en moments de crisi econòmica, que s’ajudin les famílies i que ens conformem amb viure amb un ritme de despesa més austera. Hem de posar per davant el ser més que no pas el tenir.

 

Els valors cristians que hem rebut els hem de saber transmetre a les generacions futures, i valorar la família, fent sacrificis perquè es mantingui viva i atenta a la vida, als infants i als padrins.

 

Animà tots a estimar-se de veritat com Déu ens estima, amb compassió i generositat, perquè les nostres bones obres atreguin vers la fe els qui dubten o no tenen fe, i els urgí a donar testimoniatge públic del nostre cristianisme enmig de la societat secularitzada que dissol les creences o les relativitza.

 

Posteriorment els fou entregat el nou testament, i l’Arquebisbe departí llargament amb les famílies dels confirmats. Un dinar de germanor amb els preveres clogué aquesta Visita Pastoral.

_igp4347_igp4403_igp4490_igp4531

 

Més informació:

 

Visita Pastoral a Canillo (1): Eucaristia a Soldeu i a St. Serni

Visita Pastoral a Canillo (2): Visita a l'Escola andorrana i a la Caserna dels Bombers

Visita Pastoral a Canillo (3): Escola francesa, veïnat de Prats i Associació dels Padrins de Canillo

Visita Pastoral a Canillo (4): Visita al Comú, veïnat d'Els Plans i la Vall de Ransol, Palau de gel i Casa de Colònies AINA