Més de mil persones participen a les primeres Jornades de Cinema Espiritual

cine
L'Església de les Valls d'Andorra fa un balanç molt positiu de la resposta.

750 escolars de diverses escoles del Principat d'Andorra i uns 300 adults han assistit enguany a les Primeres Jornades de Cinema Espiritual, que s'han dut a terme entre el 19 i el 23 de novembre als Cinemes del Centre Comercial l'Illa Carlemany, organitzades per l'Església de les Valls.

Es tracta de tots els escolars de secundària i batxillerat de les escoles confessionals del Principat i d'algunes altres escoles que ja s'han afegit enguany al projecte. La projecció oberta al públic, el dijous al vespre ha tingut també una resposta molt alta i es va omplir el cinema de gom a gom amb participants de totes les parròquies.
El balanç que es fa des de l'Església de les Valls és molt positiu. Es comencen a preparar les següents jornades per l'any vinent i es preveu la participació de més escoles i possiblement, vist l'èxit de públic convencionals més horaris oberts a tothom: "estem contents de la resposta perquè demostra que hi ha inquietud real per uns valors sòlids que semblaven oblidats, i que les persones necessitem respostes. El cinema ha estat una via de comunicació per a fer les reflexions de manera oberta i pública, en una societat com l'andorrana, que hom diria que està molt abocada al consum, però que ha demostrat que també té interès per l'espiritualitat", assenyala el Delegat Episcopal d'Ensenyament i membre de l'equip organitzador, Mn. Pepe Chisvert.

Les dues pel•lícules escollides enguany, "El joc perfecte" i "La invenció de l'Hugo", han estat triades pels valors del treball en equip, la superació de les diferències socials, la família i l'esforç, molt necessaris en la societat d'avui: "En una societat de consum com la nostra i en el marc de crisi en què vivim, redescobrir els valors que fonamenten i donen sentit a la nostra vida a través del cinema és molt interessant. Hem volgut explicar que si volem, allò que sembla impossible es pot fer realitat".

A la projecció de les pel•lícules han assistit joves en sessions de matí durant tota la setmana, i adults en la sessió de vespre, ahir dijous a les 20:00, oberta al públic en general i amb afluència de persones de totes les parròquies d'Andorra: "Tots ens fem preguntes sobre el sentit de la vida i de la mort, les relacions personals i els camins de l'amor, sobre la justícia i tot allò que ens planteja el dia a dia", recorda Mn. Pepe Chisvert, que ha anunciat que l'any vinent es farà una "Setmana de Cinema Espiritual", i que ha volgut agrair el suport dels Cinemes de l'Illa Carlemany, que han cedit gratuïtament les instal•lacions per dur a terme l'experiència.