Recés d'Advent per als preveres d'Urgell

reces_1
Dilluns dia 17 de desembre va tenir lloc el Recés espiritual que predica l'Arquebisbe Joan Enric per als preveres d'Urgell cada any en aquestes dates, per acabar de preparar el Nadal, i per celebrar junts com a família, la propera solemnitat del Naixement del Senyor. Va tenir lloc al Santuari del Sant Crist de Balaguer i hi assistiren la gran majoria dels preveres de la Diòcesi.

El Recés donà pistes d'oració i de refelxió sobre l'esperança, entesa com a esperança/fe/caritat, i viscuda pels ministres de Crist en aquest any de la fe. I s'inspirà en les paraules profètiques de Jeremies: "Jo us donaré un futur i una esperança" (Jr 29,11).

La reflexió versà sobre l'any de la fe, commemoració dels 50 anys del Concili Vaticà II, Concili de l'esperança, i del moment actual de primavera matisada que vivim. Així mateix parlà l'arquebisbe de l'esperança que és el Crist per a tot creient, i finalment glossà els quatre llocs que Benet XVI proposa per a aprendre i exercitar l'esperança; oració; acció compromesa de caritat; sofriment unit al de Crist; i justícia divina al final dels temps.
Animà els sacerdots d'Urgell a "ser testimonis portadors d'esperança, col•laboradors de l'alegria del Poble de Déu" (2Co 1,24).

Després d'un temps llarg de silenci obert a les confessions, van celebrar l'Eucaristia on actuà per primer cop com a diaca assistent Mn. Emili Villegas ordenat de diaca a Tremp el dia anterior. I després va tenir lloc un dinar de germaor nadalenc, amb joiosa cantada de nadales inclosa.

reces_2 reces_3 reces_4