Inici de curs al Col·legi Maria Immaculada de Tremp

El dijous dia 24 de setembre, Festa litúrgica de la Mare de Déu de la Mercè, l’Arquebisbe Joan-Enric va presidir l’Eucaristia d’inici de curs al Col·legi de les Religioses de Maria Immaculada, Missioneres Claretianes, a Tremp. Concelebraren amb l’Arquebisbe Joan-Enric, el Rector i Arxiprest, Mn. Joan Antoni Mateo i Mn. David Codina. Hi eren presents les Religioses del Col·legi així com el claustre dels mestres i professors, i els nois i noies de l’Escola.

A la seva homilia l’Arquebisbe animà els estudiants a viure amb intensitat el curs 2015-2016 i per a fer-ho els va exhortar a fer seves tres paraules “creure, fer i somriure”. L’Arquebisbe posà la fe i la creença com a fonament de la tasca educativa del col·legi catòlic i animà els joves a participar de la vida de la Parròquia, anant a missa, participant en els grups de joves i pregant assíduament. Els exhortà també a ser diligents en l’acció, com Maria exhortava a l’Evangeli “Feu tot el que Ell us digui”, especialment en el servei als més pobres i marginats, perquè Jesús ja criticava aquells que “diuen i no fan”. Finalment, els exhortà a “somriure” (lema de l’Escola enguany), tenint una alegria interior com a dimensió personal important en sentir-se estimat per Déu. Una alegria que no pot convertir-se en un riure’s dels altres sinó que ha de brollar de la fe i de la confiança en el Senyor Jesús.

Al final de la Missa els infants de l’escola regalaren un petit obsequi al Sr. Arquebisbe per tal de felicitar-lo perquè en aquell dia s’esqueien els 41 anys de la seva ordenació presbiteral a la Parròquia de Sta. Maria del Taulat de Barcelona, de mans del Cardenal Narcís Jubany.