El Roser omple de tradició i de festa la Vila de Ponts

La parròquia de Ponts va celebrar la Festa del Roser el cap de setmana del 24 i 25 de juny, després de la celebració de Corpus Christi.

Molts pontsicans de totes les edats van fer possible, com any rere any, una festa que s’ha fet el seu lloc en el calendari del poble. Més de 100 infants van acompanyar el seguici i la festivitat, vestits com marca la tradició i participant de tot el programa de la diada. Una diada al voltant de la Verge del Roser i les seves Majorales en la que es va oferir una gran festa, on la implicació i col·laboració de les entitats i els veïns van regalat al poble i als molts visitants un diumenge ben farcit d’actes tradicionals de tota mena: religiosos, musicals, festius,...

Al matí, molt a primera, es va resar pels carrers de la Vila el Rosari, anomenat popularment com el “rosari de l’aurora”, un acte en el que la imatge de la Verge es fa present pels carrers i llocs del poble, acompanyada pels adolescents i les antigues Majorales del Roser. La pregària acaba amb el cant dels Goigs del Roser i  tot seguit i a la Capella dels Dolors es va compartir una mica de coca, xocolata i vi dolç entre els presents.

Al migdia se celebrà  la Missa en honor de la Mare de Déu del Roser, amb la presència de les majorales que acabaven la seva tasca i les que entraven per la propera festa, acompanyats dels majorals i també pels infants abillats amb els vestits tradicionals. La celebració va comptar amb la presència de la Corporació Municipal en representació dels pontsicans a l’ofici religiós, així com també molts fidels que van omplir el temple. A la homilia, el Rector de Ponts va recordar la importància d’aquestes festes populars per poder agrair les nostres arrels i no perdre les tradicions que formen part de la història de Ponts.  

Després de la Missa i a l’exterior del pati”de l’església es va dansar el “Ballet de Déu”, per part de les majorales, els joves i infants, i enguany pels gegants que van acompanyar el seguici. La música de la dansa fou interpretada pels Amics del Roser, una banda formada per músics locals. També es va recordar la tasca del Manuel Gabriel, que va morir fa uns mesos i que estimava i ajudava molt en la festa.

Per la tarda les majorales i balladors van visitar la Mare de Déu i van fer una pregària per demanar la pau i el diàleg entre les persones i les religions, recordant i demanant l’advocació de la Verge en el rosari com a “Reina de la Pau”.

Tot seguit i a “La Sala” s’ha interpretat un bon repertori de balls populars i tradicionals que provenen del costumari folklòric pontsicà, relacionats amb la festa del Roser. Una “Sala” plena de gent que han gaudit de l’espectacle que durant molts dies han assajat petits i grans, i gràcies a la col·laboració d’un grupet d’antigues majorales del Roser.