Solemnitat de St. Josep

El dia 19 de març és sempre un dia joiós per a l’Església que celebra la Festa de St. Josep el seu Patró i també ho fou per a la Diòcesi d’Urgell.

El Vicari General Mn. Josep M. Mauri va presidir la solemnitat litúrgica a la Llar de St. Josep de les Germanetes dels Ancians Desemparats de La Seu d’Urgell que van celebrar la festa del seu patró i protector. La novena que es va anar celebrant cada tarda en els dies anteriors va anar preparant la festa. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Vicari General, Mn. Ignasi Navarri i Mn. David Codina.

A l’inici de la celebració de la Missa una Religiosa de la Comunitat va dirigir unes paraules de benvinguda als residents i va voler encomanar d’una manera especial els seminaristes i els seus formadors en aquell dia entorn al Dia del Seminari.

A la seva homilia Mn. Mauri animà a imitar la fe de St. Josep que el va fer capaç de confiar en Maria i creure que Déu podia haver actuat en ella concebent Jesús sense intervenció humana. Destacà com fou important la figura de St. Josep com a pare de Jesús per ajudar-lo a créixer en la seva infantesa i adolescència i ser per a ell un autèntic pare. Definí Josep com l’home just que sap esperar en Déu i ser sol·lícit d’una forma discreta i humil a les necessitats de Jesús i de Maria. Per això els cristians també hem d’aprendre de la seva humilitat i ser “custodis” dels qui ens rodegen amb la nostra paraula i el nostre exemple. Lloem, doncs, l’home just i bo que fou Josep. Lloem Déu que li confià una vocació tan sublim i delicada com la d’introduir Jesús en el llinatge de David i de formar-lo humanament.

A les pregàries s’encomanà especialment els seminaristes i els seus formadors i es pregà perquè Déu beneeixi la seva Església amb el do de noves vocacions.

Un dinar de germanor al Seminari diocesà d’Urgell amb els preveres residents clogué la joiosa diada festiva de St. Josep.