Sopar de la Fam de Mans Unides a La Seu d’Urgell

Mans Unides de la Parròquia de Sant Ot de La Seu d’Urgell va organitzar el tradicional Sopar de la Fam el 20 de març, amb l’objectiu d’explicar el projecte de la campanya de l’any, per la millora de les capacitats de dones membres de grups d’autoajuda a Khanapur, a la Índia i recaptar fons per dur-lo a terme. Es va celebrar al Centre Cívic de la ciutat, amb l’assistència d’unes noranta persones, i es van recollir 2.500 euros.

Hi van assistir nombroses persones de l’àmbit civil i polític de la ciutat, i algunes famílies.

Mn. Ignasi Navarri, Rector de la Parròquia, va donar la benvinguda als assistents, tot posant en relleu la voluntat de solidaritat i els valors compartits. Després es va poder veure un vídeo de Mans Unides en referència als 60 anys que compleix l’organització de lluita contra la fam. La campanya número seixanta de l’organització té per lema, “Creiem en la igualtat i en la dignitat de les persones”, i amb ella s’inicia un període de tres anys en que se centraran en el treball pels Drets Humans com a instrument i estratègia pel suport a les persones més desfavorides del planeta.

La Presidenta-Delegada de Mans Unides a la Diòcesi d’Urgell, la Sra. Teresa Cabanes va explicar el projecte diocesà per a la campanya 2019 que es fonamenta en col·laborar en la millora de les condicions socioeconòmiques de les dones en 25 llogarets de la comarca de Khanapur, a la Índia.

El projecte té un cost de 30.577 euros, i es busca millorar les capacitats de les dones, membres dels grups d'autoajuda existents i futurs, per constituir-se en Federacions, aconseguir ocupació, ser autosuficients i millorar els ingressos familiars. Per fer-ho es realizaran diverses actuacions que consistiran en formar-les per a realitzar diferents oficis i d’aquesta manera donar-los-hi eines que els permetin créixer en la seva autoconfiança i que els permetin realitzar activitats amb les quals puguin tenir uns ingressos econòmics.

Durant el sopar, la Delegada de Mitjans de Comunicació, Sra. Cristina Orduña, va fer una xerrada sobre els valors de creativitat i del coratge en situacions extremes i va posar en relleu la gran importància de la dona en el teixit de comunitats a través de la transmissió de valors als fills. En acabar, M. Rosa Carratalà, responsable de la Junta de Mans Unides a La Seu va animar un sorteig de lots entre els assistents.