Mons. Vives predica un recés per a les Parròquies de l’Arxiprestat de St. Vicenç dels Horts

Diumenge dia 7 d’abril a la tarda, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, va dirigir un Recés Quaresmal a les Parròquies de l’Arxiprestat de Sant Vicenç dels Horts, de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. El recés tingué lloc a Vallirana, al Col·legi de les RR. Dominiques, Verge del Roser. El recés va versà sobre “Del desconcert a la joia de la fe. L’experiència dels deixebles d’Emmaús”. Hi varen participar un centenar llarg de fidels laics i religiosos, amb els seus preveres, provinents de les parròquies de Cervelló, Corbera de Llobregat, La Palma de Cervelló, Pallejà, St. Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat i Vallirana.

A la seva arribada Mons. Vives fou acollit pel Rector de Vallirana, Mn. Rafael Vilaplana i per l’Arxiprest de St. Vicenç dels Horts, Mn. Anton Roca, i les Religioses Dominiques de l’Ensenyança de la Comunitat de Vallirana.

L’Arquebisbe d’Urgell animà els fidels a sentir-se joiosos per la fe rebuda, especialment en uns moments que poden ser difícils o foscos, i tot glossant l’Evangeli de Lc 24 dels deixebles d’Emaús, exhortà la comunitat cristiana a saber passar de la tristesa del “nosaltres esperàvem que ell seria el qui hauria alliberat Israel”, a la joia del “¿no és veritat que els nostres cors s'abrusaven dins nostre, mentre ens parlava pel camí i ens obria el sentit de les Escriptures?”. L’Arquebisbe animà els fidels a viure amb esperança i joia la fe i a nodrir-se de la Paraula de Déu i dels sagraments que sempre ens acompanyaran en el camí de la vida, especialment en els moments personals o eclesials més complicats i difícils. Jesús Ressuscitat, ja propera la Pasqua i que cada diumenge ens ve a l’encontre i celebrem en l’Eucaristia dominical, ens acompanya i ens anima en les nostres caigudes i dificultats. La nostra vida és preciosa als ulls de Déu, i Déu ens estima amb un amor etern. Aquí hem de fonamentar la nostra esperança, més enllà dels moments esperançadors o no tant, que puguem viure de la història del món i de l’Església.

El Recés es clogué amb la Pregària de Vespres a l’església parroquial de St. Mateu de Vallirana i tot seguit els fidels pogueren compartir un petit piscolabis en un clima de comunió i fraternitat.