Trobada amb els preveres i diaca dels Arxiprestats de Val d’Aran, Pallars Jussà i Pallars Sobirà

El dia 10 d’abril l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives va tenir una trobada amb tots els 14 preveres i 1 diaca dels Arxiprestats de Val d’Aran, Pallars Jussà i Pallars Sobirà a la Residència Jaume Fiella de Tremp. Només hi faltava Mn. Enric Prat per dificultats de desplaçament a causa de l’edat.

Després de la pregària inicial i dels temes ordinaris de la reunió Arxiprestal, l’Arquebisbe Joan-Enric va voler escoltar de primera mà la veu i reflexions dels preveres i diaca urgellencs que treballen pastoralment en aquests 3 Arxiprestats. Com en una simfonia, els preveres van poder exposar amb fraternitat presbiteral i units al Pare i Pastor aquells elements que els sostenen en la seva vida i acció ministerial, així com aquells reptes de present i de futur que veuen que la Diòcesi ha d’encarar, com són la secularització creixent, l’atenció als pobles petits, el desvetllament d’equips laïcals pastorals i de cura del patrimoni, i l’acompanyament personal i individualitzat als fidels, fent-se presents en les activitats dels pobles amb esperit evangelitzador.

Mons. Vives els va agrair el seu treball generós i entregat en tants i tants pobles petits que gràcies al seu esforç i dedicació poden tenir el goig de ser Església diocesana, de participar de l’Eucaristia dominical i els animà a saber descobrir el valor de la seva presència testimonial i eucarística, humil i discreta, a l’estil del beat Carles de Foucauld en terres del desert del Sàhara. En aquests Arxiprestats i més enllà dels que reben afluència turística molt forta, som en terres de relativa despoblació, la “Catalunya buidada”, i ens convé fer front al procés de secularització, d’empobriment i d’envelliment en soledat de tantes persones. La cura de la vida espiritual i de la fraternitat presbiteral es veien molt importants.

Un dinar compartit amb els preveres a la mateixa residència Fiella de Tremp, amb un diàleg sobre temes eclesials d’actualitat, i una salutació a la Comunitat de Religioses Missioneres Filles de l’Immaculat Cor de Maria van cloure la joiosa trobada.