Dia Internacional dels Museus

El Museu Diocesà d’Urgell va presentar el vespre del 17 de maig, a l’església de Sant Miquel de La Seu d'Urgell, el projecte Banda Sonora, una proposta d’experiència musical el mateix Museu i el conjunt catedralici. Banda sonora és un recorregut a través de dotze obres d’art acompanyades de dotze peces musicals, pensant a oferir als visitants del Museu un viatge, en què música i la imatge es combinen buscant una connexió emocional. La visita al llarg de les obres seleccionades pretén funcionar com una pel·lícula amb banda sonora, on ambdues expressions artístiques estan estretament articulades, amb l'objectiu de gaudir de l'instant, aturar-se davant les obres i sentir.

Amb aquest projecte, enguany el Museu Diocesà d'Urgell es va adherir a la campanya d'actes del Dia Internacional dels Museus que organitzen de manera conjunta els museus de la Xarxa de Museus de Lleida i Aran, de la qual el Museu Diocesà d’Urgell forma part, i que s'orienta a partir del lema Els museus i el futur de la tradició. El Dia Internacional dels Museus se celebra anualment entorn del 18 de maig. És un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des de 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats.

L’acte de presentació d’aquest nou projecte, que es va dur a terme a les set del vespre, va comptar amb la presència de Mn. Josep M. Mauri, Director del Museu Diocesà, la Delegada de Patrimoni, Sra. Clara Arbués i la musicòloga que ha coordinat el projecte, Sra. Núria Llobet, i també amb la participació del grup de polifonia tradicional Tornaveus, que oferí un repertori de cants tradicionals del territori. Aquesta proposta enllaça amb el projecte Banda Sonora, atès que una de les músiques de Tornaveus ha estat seleccionada per acompanyar una obra plàstica en el projecte Banda Sonora.