51è. aniversari de la Comunitat de Sant’Egidi a Sta. Maria del Mar de Barcelona

Diumenge 5è. de Pasqua, 19 de maig, va tenir lloc a la Basílica de Sant Maria del Mar de Barcelona la joiosa celebració del 51è. aniversari de la fundació, a Roma per Andrea Riccardi i els seus companys, de la Comunitat de Sant’Egidio. La celebració va ser presidida per l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives amb Mn. Armand Puig, Mn. Jaume Gené, i altres preveres i diaques, amb molts fidels membres i simpatitzants de la Comunitat vinguts de Barcelona, Tarragona, Manresa i Andorra. També comptaren amb la presència i unes paraules finals del President a Catalunya Sr. Jaume Castro.

La bellesa de la basílica, els cants i pregàries, signes i paraules de la celebració ajudaren a viure un moment serè i emotiu d’acció de gràcies per tot el treball per la pau i el servei de caritat als pobres, de pregària i d’amor a la Paraula de Vida, de denúncia de la pena de mort i treball per les persones migrants, i per mediacions de pau i corredors humanitaris, que duu a terme la Comunitat arreu del món.

A l’homilia l’Arquebisbe va destacar aquesta proximitat de la caritat que vol viure sempre la Comunitat com a distintiu envers les persones amb necessitats, destacant les que pateixen la soledat de les grans ciutats i les carències dels descartats pel món d’avui. Comentà les paraules del Senyor a l’Evangeli que ens mana estimar-nos els uns als altres, tal com Ell ens estima. I que per aquest amor amb obres i de veritat se’ns reconeixerà. I animà a viure amb esperança pasqual, treballant per totes les persones vulnerables, amb escalf i companyia.

Acabada la celebració tingué lloc un refrigeri als locals de l’Acadèmia de Bones Lletres, davant de la Basílica dels Sants Just i Pastor que l’Arquebisbe de Barcelona ha confiat a la Comunitat de Sant’Egidi a Barcelona, i amb un clima joiós hi hagué el retrobament dels grups de Catalunya assistents, amb els voluntaris i els col·laboradors.