Celebració de Santa Rita a Sanaüja

El dimecres festa de Santa Rita va tenir lloc a l’església de l’antic Convent de la Mare de Déu del Pla, la Missa en honor de la santa de Càssia (Itàlia). Un any més van estar molts els fidels de Sanaüja i d’altres indrets del Bisbat que es van atansar a venerar la seva imatge, oferir un llantió a la santa i com marca la costum beneir les roses que després van ser repartides entre familiars i amics, per demanar la salut i la protecció de la santa. Durant tot el dia van ser molts els que es van atansar fins a l’església per encendre un ciri i fer una pregària a la santa de Càssia.

Al migdia va tenir lloc la Missa que va ser celebrada per Mn. Jaume Mayoral, Mn. Bonifaci Fortuny i el diaca Mn. Josep Caba. En la homilia es va parlar de com la devoció als sants, les tradicions que es viuen de la nostra religiositat popular, podien ajudar a trobar-se amb Déu i també amb els germans necessitats. A les pregàries es va tenir un record pels difunts i per la propera jornada electoral, demanant que els elegits en els sufragis electorals facin bona feina a nivell municipal i també de les institucions europees.

Abans del comiat va tenir lloc un dels moments més esperats, la benedicció de les roses, que va realitzar Mn. Caba. A l’acabar una pregària agraïda a la Mare de Déu, amb el cant del Vilorai, que va ser cantat per tots els fidels que omplien l’església de la Mare de Déu del Pla.