Festa del patró dels polítics a Barcelona

El dia 21 de juny l’Arquebisbe i Copríncep Joan-Enric Vives va presidir a St. Ramon de Penyafort de Barcelona la tradicional festa de St. Tomàs More, màrtir, patró dels polítics que organitza l’Associació “Persona i Democràcia”.

Acompanyat pel Rector Mn. Ramon Batlle i per Mn. David Codina, va celebrar l’eucaristia i a l’homilia va remarcar l’exemplaritat del màrtir St. Tomàs More, laic, pare de família exemplar, jurista, escriptor (Utopia 1516) i polític, Canceller del rei Enric VIII d’Anglaterra, que defensà la veritat i la llibertat de consciència davant l’arbitrarietat del rei i la separació anglicana, i morí decapitat el 1535 a Londres.

També va destacar aquells reptes més grans que avui marquen el treball polític per les persones i el bé comú: digniitat, justícia, medi ambient,  migrants, demografia, pau i sostenibilitat, entre d’altres.

I acabà amb una breu memòria del Missatge del Papa Francesc per la Pau d’aquest any, que parlava de la vocació dels polítics i citava les vuit benaurances del polític del Cardenal Xavier Van Thuan, en procés de beatificació.

Un sopar de germanor va permetre continuar la reflexió amb polítics cristians de diverses sensibilitats.