Consagració de les famílies a la Sda. Família de Natzaret i festa amb les Religioses

El dia 30 de desembre l’Arquebisbe d’Urgell va celebrar la Festa de la Sagrada Família amb les Religioses de la Sda. Família d’Urgell, a La Seu d’Urgell, prop del sepulcre de la beata Anna M. Janer, i dins l’Eucaristia va consagrar un any més les famílies de la Diòcesi a les mans de Jesús, Maria i Josep.

Acompanyat pel Secretari general del Bisbat, va presidir una joiosa trobada de les Comunitats de La Seu i Andorra, i l’Eucaristia d’acció de gràcies, dins la qual és tradició que les Germanes de la Sda. Família d’Urgell renovin els seus vots i facin ofrena perenne al Senyor de la seva vida consagrada.

L'Arquebisbe Joan-Enric presidí l'Eucaristia d'acció de gràcies i glossant les lectures proclamades en la festa litúrgica de la Sda. Família animà les Germanes a viure la seva consagració amb joia i subratllà el valor de l’obediència a la Paraula de Déu, al Superior legítim i a l’Església, com expressió del despullament personal i de fer realitat en la pròpia vida el salm 36: Encomana al Senyor els teus camins; confia en Ell, deixa'l fer, abandonant-se a les mans de Déu. L’Arquebisbe glossà el sentit etimològic de la paraula obeir, “ob-audire”, estar sota la Paraula de Déu i escoltar-la amb atenció i animà els consagrats i consagrades a estar atents als signes de Déu que ens poden parlar en la nostra vida ordinària i a respondre-hi amb generositat. Mons. Vives també va pregar i encomanar especialment totes les famílies del món, especialment aquelles que viuen les dificultats de la falta d’unió i trencament, els qui tenen malalts o les que no tenen feina, aliment, vestit o llar.

L’Arquebisbe també recordà la coneguda al·locució del Papa Pau VIè. a la casa de Natzaret, durant el seu famós viatge a Terra Santa del 1964, remarcant el silenci, l'oració, el treball i l'amor entre tots els membres de les famílies.

Les Germanes de la Sda. Família d’Urgell feren aquesta bella pregària de renovació dels vots:

"Jo, renovo la meva consagració a Déu en l'Església,
i el meu compromís de seguir Jesucrist
vivint els vots de Castedat, Pobresa i Obediència,
segons les Constitucions de l'Institut de Germanes
de la Sagrada Família d'Urgell.
Confio en la gràcia de Déu,
que demano per intercessió de la Sagrada Família,
i en l'ajut de les meves germanes,
per ser fidel a la meva consagració."

Al moment de la preparació de les ofrenes, l’Arquebisbe d’Urgell va proclamar aquesta pregària de Consagració de les famílies a la Sagrada Família de Jesús, Maria i Josep:

Pregària de consagració de les famílies:

“Oh Jesús, Redemptor nostre misericordiós i ple d’amor, que havent vingut a il·luminar al món amb la vostra paraula i amb el vostre exemple, heu volgut passar la major part de la vostra vida humil, vivint subjecte a Maria i Josep a la pobra casa de Natzaret, santificant aquella Família que havia de ser el model de totes les famílies cristianes.

Acolliu benigne les famílies nostres, les de tota la nostra Diòcesi d’Urgell i del món sencer. Avui us les dediquem i consagrem a Vós.

Digneu-vos protegir-les, guardar-les i establir-hi el vostre amor misericordiós, amb la pau i la concòrdia de la caritat cristiana, perquè imitant l'exemple sant de la vostra Família, puguin assolir l'eterna benaurança.

Maria, Mare de Jesús i Mare nostra, amb la vostra piadosa intercessió feu arribar a Jesús les nostres súpliques i les nostres humils ofrenes, i obteniu-nos la gràcia de la seva benedicció.

Humil sant Josep, custodi santíssim de Jesús i de Maria, socorreu-nos amb les vostres pregàries en totes les necessitats espirituals i temporals, a fi que en unió amb Maria i amb Vós, puguem beneir eternament el nostre diví Redemptor Jesús.

Jesús, Maria i Josep recordeu-vos de les llars on manca treball, salut i amor. Uniu les nostres famílies perquè imitin la vostra Sagrada Família de Natzaret.

Amén.”

30.12.2016