Joves d'Urgell viuen cinc dies de comunió amb el Sant Pare a la JMJ

p8200458
Han estat cinc dies d'experiències intenses, de compartir i de germanor amb joves d'arreu, i de comunió amb el Sant Pare Benet XVI, confortats i esperonats per les seves paraules i per la seva presència entre els centenars de milers de pelegrins que han omplert els carrers de Madrid per participar a la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ).

Els joves d'Urgell van sortir cap a Madrid el dimecres 17, ben d'hora, per poder arribar cap a mitja tarda a San Lorenzo del Escorial, on es concentraven els joves de les Diòcesis catalanes. El mateix dimecres a les vuit del vespre, el Bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, presidí l'Eucaristia, participada per uns 1.300 joves, en el transcurs de la qual va felicitar expressament els voluntaris, els Delegats de Joventut de les diferents Diòcesis, i tots els qui han col•laborat per fer possible que les jornades d'acollida hagin estat tan reeixides.

Des de San Lorenzo del Escorial, un servei d'autocars ha facilitat als joves pelegrins poder desplaçar-se fins a Madrid i participar dels actes principals de la JMJ, a més d'aprofitar les estones lliures per conéixer la ciutat. Així, el divendres dia 19, els joves d'Urgell van assistir a les deu del matí a la Parròquia de Santa Mònica per escoltar la catequesi impartida per l'Arquebisbe Joan-Enric, i participar en la celebració eucarística posterior. A la tarda, el Viacrucis entre la plaça de Colón i la Cibeles va ser un dels moments més corprenedors de l'estada a Madrid.

L'endemà, dissabte, ens esperava un altre instant de gran fraternitat i comunió a Cuatro Vientos. Abans, però, al matí els pelegrins arribats de Catalunya celebràrem l'Eucaristia, en català, a la Basílica de San Lorenzo del Escorial, i tot seguit compartírem el dinar amb l'Arquebisbe d'Urgell, que ens agraí la feina feta i ens esperonà a continuar gaudint intensament d'aquesta experiència irrepetible. I ja a la tarda, l'autocar ens atansa a Cuatro Vientos per participar en la vetlla de pregària, compartida amb una multitud incontable de joves arribats de tots els racons del planeta. La meteorologia ens jugà una mala passada, però res no ens pot fer desistir de la nostra voluntat de ser a prop del Sant Pare, ni res tampoc no ens pot arrabasar el goig profund de sentir-nos més units que mai a ell i a tots els cristians del món en el si de l'Església universal.

Finalment, després de passar la nit al ras, compartint vivències amb els altres joves, diumenge al matí l'Eucaristia presidida pel Sant Pare va ser el colofó perfecte per a cinc dies de convivència amarats d'un intens sentiment de joia i de germanor en Crist. Cinc dies que no oblidarem mai, malgrat esperem ja amb impaciència la propera celebració de la JMJ.

El tres de setembre vinent, al Santuari del Sant Crist de Balaguer, tindrà lloc a partir de les 10 del matí una jornada festiva i d'acció de gràcies per aquests dies viscuts tant a Madrid com a les diferents poblacions del nostre Bisbat en les jornades d'acollida prèvies.