Voluntariat amb els Joves de TXt: Alternativa Plus

img_8494
El cap de setmana del 27 de gener, una quinzena de joves de grups TXt d'Andorra, La Seu d'Urgell i Ribes de Freser han realitzat una experiència de voluntariat a Barcelona: L'Alternativa Plus.
Alguns d'ells, el divendres a la tarda van anar a l'AREP, una associació que es dedica a les persones amb Malalties Mentals, on van poder aprendre i jugar al Ping-Pong.
Dissabte al matí hi tornarien per jugar un partit de futbol. Un altre grup de participants van anar al Cottolengo, on van compartir el matí amb les persones que hi viuen, estant amb elles, ajudant-les a menjar, etc.
El dissabte a la tarda, un grup va anar a Sant Joan de Déu a fer un taller amb els nens i nenes de l'hospital, mentre que l'altre grup va anar al barri del Raval a conèixer d'aprop la problemàtica entorn la gent que viu al carrer, la prostitució, les drogues i l'alcohol.
Finalment, diumenge, un grup va estar al Menjador Social de les religioses de la Mare Teresa de Calcuta, a la parròquia de Sant Agustí, servint menjar als diferents torns de dinar que s'hi fan amb persones necessiades del carrer. I un altre grup va anar a Llar de Pau, una residència dirigida per les Filles de la Caritat, on viuen dones en situació d'exclusió social. Aquí els joves van preparar jocs i van dinar amb elles.
Aquest cap de setmana va possibilitat diversos temes: en primer lloc, per crear un clima entre els participants, de companyonia i d'amistat. En segon lloc, per la sensibilització de tots ells, per adonar-se que hi ha gent en una situació social molt greu, desemparada i ignorada. En tercer lloc, que aquesta sensibilització ha provocat en aquests joves el desig d'implicar-se en l'ajuda i la solidaritat amb els més desatesos.
En definitiva, adonar-se que entre els pobres, els marginats i els oblidats es troba gran part de les atencions i del compromís d'un jove TXt en aquesta societat.
img_8416img_8296img_8399img_8455img_8503img_8545