El Copríncipe Episcopal Mons. Joan-Enric Vives, recibido en audiencia por el Papa Benedicto XVI en la Sala Clementina

Mons. Vives saludant el Sant PareL'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, va saludar el 27 de febrer al migdia el Sant Pare en representació del Poble Andorrà, en una Audiència a la Sala Clementina, a la que també hi van assistir d'altres alts representants polítics, com els de la República d'Eslovàquia, de Sant Marino i de la regió alemanya de Baviera.

La trobada es va dur a terme després de l'Audiència general del Sant Pare, a la que l'afluència de públic va superar de molt les 150.000 persones.

El Copríncep Episcopal es va desplaçar a Roma acompanyat de l'Ambaixador del Principat d'Andorra davant la Santa Seu, Excm. Sr. Jaume Serra.

El Sant Pare, Benet XVI va assegurar a l'Arquebisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, que duu Andorra al cor: "Porto Andorra al cor". Li ho va dir en la seva darrera salutació com a Papa, durant l'Audiència privada a la Sala Clementina.

Mons. Vives li va assenyalar com ha estat d'important el seu pontificat per al Principat d'Andorra perquè s'ha signat l'Acord entre la Santa Seu i el Principat d'Andorra, dient-li que serà recordat al Principat per aquest fet històric, que ha donat estabilitat jurídica a l'Església Catòlica al Principat, i ha enfortit la figura tradicional dels Coprínceps perfilant amb un compromís internacional especialment la del Copríncep episcopal.

Mons. Vives va agrair al Sant Pare Benet XVI tot el seu treball i coratge, el seu Magisteri i la seva fe.