St. Joan Baptista de Mikluszowice, a prop de Bochnia. acull la primera catequesi de la JMJ

El grup de joves d'Urgell ha participat activament avui 28 de juliol a la catequesi amb centenars de joves espanyols que ha impartit Mons. Lluís Martínez-Sistach a les nou del matí a la parròquia de Sant Joan Baptista a Mikluszowice, a prop de Bochnia, la ciutat que acull els pelegrins catalans i espanyols.
Després s'ha celebrat la missa i s'ha repartit el dinar, i els autobusos han portat els joves participants a Cracòvia.

A la tarda fou el gran moment de la benvinguda al Sant Pare Francesc: els milers de persones que es donen cita a Cracòvia esperen al Papa al Parc de Blonia, repartides en blocs de colors a l'entorn d'un escenari molt gran. Urgell està en un lloc relativament proper, a la zona D6, encara que serà dificil tenir la proximitat que van tenir ahir, quan el Papa va travessar pels carrers de Cracòvia, que visitava el grup en aquell moment.

Us oferim el testimoni que l'Abraham Garcia que ens diu:

L'oportunitat de conèixer Polònia, l'espiritualitat que es respira en els seus carrers, el murmuri dels seus miracles, és cosa de la qual no cal perdre ocasió. És impactant visitar els camps de concentració, on centenars de milers de persones van perdre les seves vides, on encara s'hi pot respirar el dolor, posar-te en la pell no només de les víctimes, sinó de les persones que van haver de patir aquesta experiència, és una cosa increïble, i podria assegurar que a tothom us impactaria. En aquests dies es respira una comunió entre joves de diferents països, amb les seves tradicions, però tots universalment units per rebre el Papa Francesc. Dins d'una situació de terrorisme, veig en les cares de les persones aquesta unió, per avançar junts en la nostra Església Catòlica. Observant l'alegria que desprenen les persones, em sembla una cosa digna de viure, l'acollida de les famílies, l'amor amb el qual es desviuen perquè estiguem bé, i el mim amb el qual ens tracten. Només puc donar-ne gràcies.