Continua el pelegrinatge diocesà a Terra Santa (2)

img-20131008-wa0001Des de dissabte a la nit que els 46 pelegrins a Terra Santa de la Diòcesi d'Urgell van arribar a Jerusalem, la ciutat santa i Església Mare de totes les Esglésies del món. Han estat allotjats al Knight's Palace, l'alberg que el patriarcat Llatí de Jerusalem té obert prop de la New Gate, porta nova, de la Ciutat vella de Jerusalem i a prop del Sant Sepulcre.

 

Diumenge dia 6 van peregrinar a la Muntanya de les Oliveres, per contemplar el lloc tradicional de l'Ascensió del Senyor, després el "Dominus flevit", el lloc on veient la ciutat que no l'havia acollit, Jesús plorà, i pogueren entrar a l'Hort de les Oliveres i a la impressionant Basílica per a pregar. Posteriorment visitaren la Cova de la traïció de Judes, i el lloc de la sepultura de Maria segons la tradició judeocristiana i actualment ortodoxa. També a la tarda celebraren l'Eucaristia dominical a Betlem, a l'aire lliure, al Camp dels pastors amb una vista de les muntanyes i els camps, i després veneraren el lloc de la Nativitat del Senyor a la basílica constantiniana de Sta. Helena, i les coves de St. Jeroni.

 

Dilluns dia 7 El grup va visitar la porta de St. Esteve de la ciutat santa de Jerusalem, l'església de Santa Anna i la piscina probàtica, la via dolorosa i el Calvari i el Sant Sepulcre. I a la tarda visitaren la part de la vila santa de Sió, amb l'església de les negacions de Pere, el lloc de la commemoració del Cenacle on pogueren celebrar l'Eucaristia i posteriorment visitar el lloc del vertader Cenacle i la Dormició de Maria, per acabar novament al Sant Sepulcre, passant pel cardo màxim del temps romà i el barri jueu.