Darrers dies del Pelegrinatge diocesà a Terra Santa en l’Any de la Fe (i 3)

Pelegrinatge diocesà d'Urgell a Terra Santa en l’Any de la FeEls darrers dies del pelegrinatge a Terra Santa de la Diòcesi d'Urgell han estat la culminació del camí recorregut en els Llocs sants, des de Natzaret fins al Sant Sepulcre. Els 46 pelegrins han exultat amb gran joia per aquesta experiència de fe.

El dimarts dia 8 d'octubre van poder recórrer la Via dolorosa de Jerusalem resant el Viacrucis pels camins mateixos que Jesús va santificar amb el seu pas fins al Calvari, i després anaren al lloc on es commemora l'ensenyament de Jesús amb la seva pregària del Pare Nostre. I es dirigiren al Patriarcat Llatí de Jerusalem, el nostre mateix ritu cristià, on foren rebuts pel Bisbe auxiliar del Patriarca, Mons. William Shomali, qui els explicà els reptes dels cristians en aquella terra beneïda però que desitja la Pau perquè no la té. Li feren una aportació per a les necessitats del Patriarcat que sosté els pobres, els sacerdots, les parròquies i les escoles, entre moltes altres necessitats.

A la tarda anaren a Ein Karem, on es commemora la Visitació de Maria a Elisabet i el Naixement del Precursor, Joan Baptista, i hi celebraren l'Eucaristia. Retornaren a Jerusalem i al vespre tingueren una conferència-col·loqui amb el P. Artemio Vítores, franciscà, actualment al front de totes les corresponsalies del món de la Custòdia Franciscana i professor a la Facultat de teologia dels PP. Franciscans de Jerusalem.

Ja acabant el pelegrinatge el dimecres dia 9 d'octubre els pelegrins tingueren l'Eucaristia a la Capella dels Croats del Sant Sepulcre de Jerusalem, amb una celebració molt emotiva i viscuda. pogueren pregar i visitar el sepulcre de Llàtzer i la casa dels amics del Senyor a Betània, i es dirigiren al Mar Mort i a les ruïnes de Qumram, per després encaminar-se a Jericó. A la tarda pogueren visitar el Mur de les Lamentacions o Mur Occidental del temple de Jerusalem i girar visita a les escoles sinagogals prop del Temple i al mercat àrab de la Ciutat. També alguns visitaren el Col·legi de Ntra. Sra. del Pilar de les Monges Filles del Calvari, on reben ensenyament unes 200 noies cristianes i musulmanes, amb un assidu recolzament del Bisbat d'Urgell i les Parròquies d'Andorra. A la nit tingué lloc la festa senzilla de comiat amb la recepció del document acreditatiu del pelegrinatge i una ardent posada en comú de les vivències dels dies del pelerinatge.

L'endemà dia 10 ben d'hora, els pelegrins retornaren a les diverses provinences del Bisbat des de Tel Aviv, via Barcelona, amb la joia al cor i la missió d'estimar i fer estimar la Terra Santa, anomenada "el cinquè Evangeli" per als cristians.

Pelegrinatge diocesà d'Urgell a Terra Santa en l’Any de la FePelegrinatge diocesà d'Urgell a Terra Santa en l’Any de la FePelegrinatge diocesà d'Urgell a Terra Santa en l’Any de la FePelegrinatge diocesà d'Urgell a Terra Santa en l’Any de la FePelegrinatge diocesà d'Urgell a Terra Santa en l’Any de la FePelegrinatge diocesà d'Urgell a Terra Santa en l’Any de la FePelegrinatge diocesà d'Urgell a Terra Santa en l’Any de la Fe