La Parròquia de la Purificació de Bossòst recupera tres peces d’art robades i tornades sota secret de confessió

Una de les peces recuperadesDilluns 14 d'octubre de l'any 2013, la parròquia de Nostra Senyora de la Purificació de Bossòst va recuperar amb agraïment les tres peces d'art robades i tornades sota secret de confessió.

"Es tracta de tres frontals d'altar, d'estil barroc, datats al segle XVIII i que van ser sostrets de l'església de la Purificació de Bossòst, el novembre de l'any 1999."

L'església de la Purificació de Bossòst recuperà part del seu patrimoni després que tècnics del Bisbat traslladessin les obres des de la Seu d'Urgell fins a la localitat aranesa. Els frontals d'altar es troben en bon estat de conservació.

El robatori de les peces es va produir el 8 de novembre de l'any 1999, quan uns lladres es van amagar a l'interior de l'església, i un cop tancada van poder treballar sense ser descoberts i fugir per la porta del darrere del temple, després de serrar una barra de ferro del reixat.

Els tres frontals d'altar, que han estat tornats al Bisbat sota secret de confessió, formen part d'un programa decoratiu unitari d'estil barroc i són un important testimoni de la rellevància del treball en fusta policromada, del barroc pirinenc. La composició dels frontals està formada per una orla central dedicada a una imatge, mentre que la resta dels frontals estan ocupats per una decoració floral.

L'acte de retorn de les peces va tenir lloc el dia 14 d'octubre i van estar-hi presents el Vicari General del Bisbat d'Urgell, Mn. Josep M. Mauri, l'Arxiprest de la Val d'Aran, Mn. Pere Balaguer, el rector de Bossòst, Mn. Lluís Eduard Salinas, l'alcalde de Bossòst, el Sr. Francesc Rodríguez, el Tinent d'Alcalde i conseller al Conselh Generau d'Aran, el Sr. Amador Marquès, el regidor i conseller al Conselh Generau d'Aran, el Sr. Eduardo Valdecanto i el Cap de Cultura e Patrimoni del Conselh Generau d'Aran, el Sr. Jèp de Montoya.