×

Advertencia

JFolder: :files: La ruta no es una carpeta. Ruta: /var/www/vhosts/bisbaturgell.org/httpdocs/images/galeries/201923SMimissions

Viscudes festes del Nadal a tota la Diòcesi

sibila2Arreu de la Diòcesi i començant per la Catedral de Sta. Maria d'Urgell, el dia 24 vespre amb les misses especialmente participades pels infants de catequesi i les seves famílies, com les vespertines i sobretot el dia 25 de desembre amb la Missa del Gall de mitjanit i les del dia, s'ha celebrat la joiosa festa del Nadal del Senyor.

Amb condicions climatològiques adverses, la participació ha estat molt gran a ciutats i poblets petits, amb activitats que portaven a la missa o en derivaven, com gestos de solidaritat en les ofrenes, pessebres i exposicions, cantades de corals i cançons de grups de joves, i sobretot la multiplicació dels sacerdots i diaques perquè a la Diòcesi tots trobessin propera la celebració de l'Eucaristia, que ens dóna el mateix Crist que va néixer a Betlem, humilment entregat en el pa de la vida.

Enguany Televisió de Catalunya a través del seu Canal 33 ha difós la celebració festiva de la nostra Catedral de Sta. Maria d'Urgell amb una retransmissió bellament reeixida, que ha mostrat un cop més la bellesa del temple romànic i de la litúrgia catòlica de la missa de mitjanit, presidida per l'Arquebisbe Joan Enric Vives, i que per tercer any recuperava a l'inici de la missa el cant medieval de la Sibil·la, amb la versió del cerimonial de la Catedral urgellenca.

A l'homilia el Sr. arquebisbe va demanar que visquéssim la joia de la fe, l'alegria de l'Evangeli de Jesús, entrant en l'àmbit de l'amor i donant amor al nostre voltant. I va tenir paraules de comunió i solidaritat amb els qui pateixen la crisi económica i especialmente els aturats, les persones que necessiten amor i esperança, i els cristians que sofreixen persecució per la seva creença i els altres perseguits per temes de consciència.

missagall4okmissagall5missagall6sibila1sibila3