Festa de St. Ermengol a La Seu d'Urgell

El dia 3 de novembre Festa de St. Ermengol ha tingut lloc la reunió ordinària del Capítol Catedral a la Casa del Bisbat, presidida pel M .I. Sr. Degà Mn. Antoni Cagigós, i posteriorment el Sr. Bisbe ha invitat a compartir un dinar de germanor -com ja és una tradició- tots els Canonges. A la reunió i posteriorment ha estat ratificada pel Bisbe s'ha pres la decisió que el personatge diocesà homenatjat enguany per Nadal serà el Bisbe Sant Ermengol, ja que el 2010 serà any del seu mil·lenari, en escaure's els mil anys de la seva consagració episcopal (fou bisbe d'Urgell del 1010 al 1035).

En finalitzar el dinar han anat a pregar al mateix lloc on va caure del pont en construcció i va morir, prop de Pont de Bar, on hi ha una Capella dedicada al Sant, i que necessita una restauració. Allí han encomanat tota la Diòcesi al seu Copatró.
Al vespre a la Catedral de La Seu ha tingut lloc la solemne Eucaristia presidida pel Sr. Bisbe i concelebrada pels Canonges i preveres de La Seu, amb assistència de membres de la Junta del Retaule de St. Ermengol i un bon grup de fidels.

2009-11-03_st_ermengol_0092009-11-03_st_ermengol_011