Rialp celebra la festa patronal de St. Cosme i St. Damià

Amb gran devoció, el dia 26 de setembre, la vila de Rialp ha celebrat la seva festa patronal en honor dels Sants màrtirs Cosme i Damià, amb una processó des de la capella dels Sants màrtirs fins al temple parroquial i la celebració de l´Eucaristia, que ha estat presidida per Mn. Ignasi Navarri, Secretari general i Canceller del Bisbat. Han concelebrat amb ell Mn. Antoni Elvira, Arxiprest del Pallars Sobirà, el P. Anto Pallikunnen, Rector de la parròquia, Mn. Lluís Miquel Sánchez, nou Rector de la Parròquia de la Mare de Déu de Valldeflors de Rialp, i amb la participació de Mn. Josep Montoya, diaca permanent. Hi han assistit l´Il.lm. Sr. Alcalde, Sr. Gerard Sabarich i el Tinent Alcalde, Sr. Jordi Altieri.

Durant la celebració de l´Eucaristia, Mn. Antoni Elvira, Arxiprest, ha agraït el servei ministerial del P. Anto Pallikunnen i ha donat possessió canònica de la Parròquia a Mn. Lluís Miquel Sánchez.

El P. Anto i Mn. Lluís Miquel han pronunciat unes emotives paraules d´agraïment i de presentació, respectivament. En acabar la celebració s'ha tornat en processó a la capella dels Sants Cosme i Damià, s'han cantat els goigs en honor seu i s'han venerat les seves relíquies.

Tota la població està molt il.lusionada per poder iniciar la restauració de la Capella dels Sants màrtirs on s´hi celebra culte una gran part de l´any, i amb aquest objectiu, s'està endegant una Associació de fidels.