Les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes dels Bisbats de Catalunya peregrinen a Montserrat

Com és tradicional en arribar el mes de maig, una bona representació de les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de les Diòcesis catalanes han pujat el dia 15 de maig a Montserrat per agrair i posar en mans de la Moreneta, els treballs i les il.lusions dels centenars de voluntaris hospitalaris que, any rere any, van fent aquest testimonial-servei d´acompanyament dels malalts a Lourdes. Enguany l´Hospitalitat diocesana de Barcelona, commemorava el seu centenari i l´Hospitalitat de Lleida les seves noces de plata.

L´Hospitalitat diocesana de Lourdes del Bisbat d´Urgell hi ha estat representada pel seu Consiliari Mn. Ignasi Navarri que va concelebrar la Missa conventual presidida per Mons. Sebastià Taltavull, Bisbe Auxiliar de Barcelona. Un gran nombre dels Hospitalaris del Bisbat d´Urgell va participar a la trobada de la Pasqua del malalt que se celebrava el mateix dia i a la mateixa hora a la Parròquia de Sta. Maria de Puigcerdà.

Amb motiu de la celebració d´aquest centenari de l´Hospitalitat de l´Arxidiòcesi de Barcelona s´organitzaran dos Congressos. El primer, serà "El Congrés anual de les Hospitalitats Catalanes", a la ciutat de Terrassa, el 23 i 24 d octubre, amb l'assistència de les juntes corresponents. El segon serà "El XXXIX Congreso Nacional de Hospitalidades de Nuestra Señora de Lourdes" a Barcelona i a Sant Feliu de Llobregat, del 25 al 28 de novembre i acollirà els representats de totes les Hospitalitats diocesanes d'Espanya.

La diòcesi d´Urgell es prepara per a realitzar el seu 32è pelegrinatge a Lourdes, els propers dies 31 de maig i 1, 2 i 3 de juny de 2010.